Сех зустрілась із Послом Австрії

Сьогодні, 14 травня, голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех провела робочу зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні п. Вольфом Дітріхом Хаймом, повідомила прес-служба ЛОДА.

Слід зазначити, що це вже сьомий візит пана Посла до Львова, метою якого є знайомство з керівництвом Львівської обласної державної адміністрації та обговорення питань двосторонньої співпраці.

Відкриваючи зустріч, голова Львівської ОДА зазначила, що Львівську область з Австрією пов’язують спільна історія та традиції, а двостороння співпраця має значні перспективи для подальшого розвитку

«Ми активно розвиваємо міжрегіональне співробітництво, прикладом якого є співпраця між Львівською областю та Федеральною землею Штирія. Влада Львівщини зацікавлена в подальшій активізації розвитку економічної співпраці, зокрема в залученні інвестицій, активній співпраці торгово-промислових палат, проведенні спільних бізнес-форумів підприємців обох сторін, а також у плідній співпраці у галузях освіти та культури», – підкреслила І.Сех.

Також очільник області висловила подяку Почесному консулу Республіки Австрія у Львові Ярославу Наконечному за вагомий особистий внесок у налагодження та розвиток співпраці Львівської області та Республіки Австрія.

Водночас п. Вольф Дитріх  Хайм розповів, що австрійський народ з великим інтересом не лише слідкує за перебігом подій в Україні але й глибоко співчуває  нашому народові: «Наразі ситуація в східній Україні є дуже складною, однак маю надію, що ближчим часом все врегулюється», – сказав п. Вольф Дитріх Хайм.

Щодо подальшого розвитку співробітництва Республіки Австрія з нашою  областю, пан Посол зауважив, що Львівщина є дуже привабливим  інвестиційним регіоном, і свідченням тому є нещодавнє визнання Львівської області найконкурентоздатнішим регіоном України.

«З радістю хочу відзначити, що між вашою областю і нашими землями, зокрема Віднем та Федеральними землями Штирія і Верхня  Австрія налагоджено тісну співпрацю у таких важливих секторах як інформаційні технології та підвищення  енергоефективності», – відзначив п. Посол.

Також під час розмови п. Вольф Дитріх Хайм поінформував, що Посольство Австрії в Україні активно допомагало пораненим під час Революції Гідності у м. Києві. «Нам вдалося відправити 15 пацієнтів з пораненням очей і прилягаючих до очей ділянок до австрійських клінік, аби їм надали необхідну якісну допомогу. Зараз є пацієнти, яких ми відправляємо до Австрії, аби їм виготовили протези».

Ірина Сех висловила велику вдячність Австрійській стороні за вагому підтримку, надану нашим громадянам, які постраждали під час Революції Гідності.

Також  голова ОДА  наголосила, що нова українська влада зробить все можливе для того, аби іноземний бізнес почувався у нашому регіоні комфортно та  хотів у нас працювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: