У Львові продовжується реалізація Програми забезпечення житлом молодих сімей

Відповідно до ухвали сесії міської ради від 30.05.2013 року «Про затвердження Програми забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян м. Львова на 2013-2017 роки» в міському бюджеті міста на надання пільгових довготермінових кредитів цього року передбачено 3 млн. 372 тис. грн.

Відтак, 8 травня виконавчий комітет прийняв рішення №323 «Про затвердження списку кандидатів на отримання у 2014 році пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) і придбання житла за рахунок коштів міського бюджету м. Львова». Список осіб, які затверджені рішенням виконавчого комітету, прийнятий відповідно до ухвали ЛМР від 21.06.2007 № 939 «Про порядок взаємодії міської ради з Львівським регіональним управлінням державної спеціалізованої фінансової установи Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву при наданні пільгових довготермінових кредитів за рахунок коштів міського бюджету м. Львова» (зі змінами) та погоджений з постійною депутатською комісією молодіжної політики, спорту та оздоровлення.

У 2013 році для реалізації цієї Програми з міського бюджету м. Львова на рахунок Львівського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» перераховано 2 млн. 912 тис. грн. Проте, через непроведення платежів Головним управлінням Державної казначейської служби України у Львівській області Фонд для надання кредитів отримав лише 1 млн. 386 тис. грн. Відтак, кредити на купівлю житла змогли отримати лише 3 сім’ї кандидатів у позичальники, ще з 4-ма укладено кредитний договір. Разом з тим, всі кандидати у позичальники, які були включені у рішення виконавчого комітету у 2013 році, також включені у рішення виконавчого комітету на 2014 рік із збереженням своєї пріоритетності у списку. В першу чергу, згідно із законодавством, будуть прокредитовані кандидати у позичальники, з якими укладено кредитні угоди у попередньому році.

Детальнішу інформацію про Програму забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян м. Львова можна отримати в управлінні молоді, сім’ї та спорту за телефоном 297-58-69.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: