У Львові прийнято трирічну Програму сприяння залученню інвестицій

Сьогодні, 15 травня, пленарним засіданням сесії Львівської міськради було затверджено Програму сприяння залученню інвестицій до міста на 2014-2016 роки. Ухвалу прийнято 72 голосами, повідомили у прес-службі ЛМР.

Програма передбачає досягнення таких цілей:

- забезпечення пізнаваності міста та створення позитивного інвестиційного іміджу на національному та міжнародному рівнях;

- підготовку якісних інвестиційних продуктів/проектів міста спільно з відповідними структурними підрозділами Львівської міської ради;

- залучення кредитних та грантових коштів міжнародних фінансових інституцій з метою реалізації інвестиційних/інфраструктурних проектів міста;

- підтримка кредитного рейтингу міста;

- комплексний супровід інвестора.

Зокрема, створення позитивного інвестиційного іміджу міста передбачає організацію та участь у щорічних міжнародних заходах інвестиційного спрямування, виготовлення та розповсюдження промоційних матеріалів, Постійне оновлення та промоцію інвестиційного порталу, а також розширення мережі промоції інвестиційних можливостей м. Львова. На реалізацію цих цілей з міського бюджету впродовж 3 років виділять 1,2 млн грн.

Для підготовки інвестиційних продуктів міста відповідним структурним підрозділам ЛМР буде виділено 8,1 млн грн. Серед проектів: Індустріальний парк у мікрорайоні Рясне 2, Підземний паркінг, рекультивація існуючого сміттєзвалища та будівництво заводу для переробки твердих побутових відходів і нового полігону, будівництво навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад І-го ступеня» у мікрорайоні Сихів-18, будівництво Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору», Будівництво багатопрофільного медичного закладу на вул. І. Миколайчука, 9 та інші інвестиційні проекти (згідно з Положенням про здійснення інвестиційної діяльності у м. Львові.

Програмою сприяння залученню інвестицій до міста на 2014-2016 роки також ухвалено залучення кредитних та грантових коштів міжнародних фінансових інституцій, з метою реалізації інвестиційних та інфраструктурних проектів міста, а саме: продовження трамвайного маршруту № 4 до мікрорайону Сихів, включаючи будівництво колій та лінії електропостачання, проектування доріг, управління дорожнім рухом та інші пов’язані компоненти, розвиток громадського електротранспорту у м. Львові, модернізації інфраструктури теплопостачання м. Львова, реконструкції міських вулиць та пов’язаних мереж, поліпшення інфраструктури громадського транспорту вздовж трамвайних маршрутів № 2 та № 6 у місті та будівництво метантенків.

На підтримку кредитного рейтингу міста (угоду з Міжнародним рейтинговим агентством S&P) планується виділити 9,6 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: