ВРУ вкотре продемонструвала свою недієздатність та має бути розпущена, - УДАР

Депутати Львівської міської ради від УДАРу вимагають розпуску Верховної Ради України та оголошення дати проведення позачергових виборів народних депутатів України. Також депутати вимагають негайного розслідування та притягнення до відповідальності винних у злочинах проти учасників акцій протесту в листопаді 2013 року – травня 2014 року.

Про це йдеться в заяві фракції УДАРу у Львівській міській раді, яку зачитав голова фракції Анатолій Крачковський сьогодні, 15 травня, під час сесії міськради.

Подаємо заяву повнотекстово:

 

Заява фракції УДАРу у Львівській міській раді

В.О. Президента України,

Голові Верховної Ради України

О. Турчинову

 

Шановний Олександре Валентиновичу!

 

Сьогодні в Україні розвивається сценарій, який було важко уявити ще рік тому. Терористи, озброєні найсучаснішою зброєю та підтримувані режимом Путіна, залякують місцеве населення Сходу України, вбивають українців та патріотів. Банди мародерів та злочинців безкарно грабують мирних жителів.

Економіка держави знаходиться у переддефолтному стані через діяльність банди патологічних клептократів при владі, яких вигнав український народ під час Революції Гідності. Фактично розвалені цілі галузі української економіки.

Без перебільшення, український народ сьогодні веде боротьбу за право жити у своїй державі.

В той же час Верховна Рада України, -  демонструє дива недолугості та недієздатності. В час, коли Схід країни охоплений полум’ям неоголошеної війни, коли гинуть українські військові та мирні жителі, народні депутати дозволяють собі збиратись один раз на тиждень, працюючи по півдня.

Чи може йти мова про ефективність такої роботи парламенту, який, нагадаємо, після ганебної втечі Януковича, залишається єдиним повністю легітимним органом державної влади в країні? Чи може дозволити собі відповідальна людина, яка отримує зарплатню за свою роботу, з’являтись на місці праці один раз в тиждень в такий час?

Навіть зібравшись на засідання, депутати Верховної Ради не спроможні працювати ефективно. Реальні кроки та рішення тут замінюються на сварки, з’ясування стосунків та проголошення популістських лозунгів.

Саме через небажання, а можливо й нездатність ефективно працювати в кризовий час, парламент, навіть з новим керівництвом втрачає останні крихти довіри свого народу.

Через два місяці перемоги майдану так і не покарані нелюди в погонах, що катували та вбивали мирних демонстрантів. Досі навіть достеменно не встановлені ті, хто давав накази розганяти Майдан та переслідувати активістів. Замовникам та виконавцям дали цілих два місці, щоб знищити усі докази злочинів, або ж утекти за кордон.

Більше того, окремі силовики, які прямо винні у злочинах проти свого народу сьогодні поновлені на посадах, або ж залишаються при виконанні своїх обов’язків. Як наслідок – ми маємо трагедію в Одесі та Маріуполі, коли продажні «менти» відверто допомагали тим, хто розстрілював мирних демонстрантів.

Однак, що вже казати про виконавців, коли сьогодні у Верховній Раді вільно ходять та голосують ті, хто напряму винний і в махінаціях при прийнятті дикторських законів 16 січня, і ті, кого громадськість відкрито звинувачує в потуранні терористам. Чомусь до сьогодні не знята депутатська недоторканість ані з  Царьова, який відверто підтримує та сприяє сепаратистам, ані з автора злочинних законопроектів 16 січня Олійника, ані з фактичного речника терористів у ВРУ Єфремова. Досі  формально є депутатом молодший Янукович. Комуністична партія Україна, яку з упевненістю можна назвати парламентським «дахом» проросійських терористів, і далі користуються повноваженнями народних депутатів та отримують зарплатню. Усе це є наслідками халатного ставлення до своїх обов’язків переважної більшості народних депутатського корпусу Верховної ради України. Подальша діяльність, чи-то бездіяльність вищого законодавчого органу країни може привести лише до поглиблення кризи.

Відтак ми вважаємо, що Верховна Рада України через непереборні політичні протиріччя, фактичну відмову значної частини нардепів виконувати свої обов’язки повністю втратила свою дієздатність.

Одразу після проведення президентських виборів та обрання легітимного президента цей парламент має бути розпущений. Президент повинен якнайшвидше призначити дату дострокових виборів до Верховної Ради України.

Такий крок стане вирішальним етапом у виконанні вимог Майдану – повного очищення та люстрації української влади. Український народ під час Революції Гідності ціною життів найкращих його синів та дочок повернув собі право визначати тих, хто з його волі та його іменем управлятиме країною далі.

Лише перевибори депутатів Верховної Ради України та органів місцевого самоврядування зможуть стабілізувати ситуацію в країні.

Зважаючи на це просимо:

  1. Забезпечити негайне розслідування та притягнення до відповідальності винних у злочинах проти учасників акцій протесту в листопаді 2013 року –травня 2014 року;
  2. Одразу після проведення президентських виборів та визначення їх результатів достроково припинити повноваження Верховної Ради України VII-го скликання та призначити дату проведення позачергових виборів народних депутатів України.
  3. Ініціювати позбавлення депутатських повноважень тих народних депутатів, що без поважних причин систематично не відвідують сесії Верховної Ради України.

 

Депутатська фракція політичної партії «УДАР Віталія Кличка» в Львівській міській раді

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: