Невідкладність реформ у сфері місцевого самоврядування продиктована викликами часу, - Колодій

Під керівництвом голови обласної ради Петра Колодія відбулось засідання Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини». На засіданні були присутні заступник голови обласної ради Валерій П’ятак, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, голови районних рад, а також районних державних адміністрацій та міст Львівщини, повідомили у прес-службі ЛОР.

Учасники засідання обговорили низку важливих економічних питань, зокрема, виконання у 2014 році місцевих бюджетів, фінансування видатків за захищеними статтями, стан казначейського обслуговування касових видатків місцевих бюджетів.

Також директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА Микола Довба інформував голів місцевих рад про Програму соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2014 рік з макроекономічним прогнозом на 2015-2016 роки.

Окрім того Ярослав Качмарик розповів про ситуацію, яка склалась навколо фінансування обласних цільових програм і співфінансування проектів місцевого розвитку, а також про розробку Стратегії розвитку Львівської області на період до 2020 року.

Активне обговорення учасників засідання викликало питання децентралізації виконавчої влади та реформування місцевого самоврядування в Україні.

Зокрема, голова обласної ради Петро Колодій зазначив, що невідкладність реформ у сфері місцевого самоврядування продиктована викликами часу.

«Треба визнати, що головними принципами реформування державного управління та місцевого самоврядування повинні бути децентралізація, деконцентрація, субсидіарність, партнерські стосунки між державною владою та місцевим самоврядуванням, міжсекторне співробітництво владних інституцій, політичних партій, неурядових громадських організацій та бізнесових кіл.

Передумовою цих процесів повинне стати формування і впровадження виваженої державної політики щодо регіонів, особливо в аспекті фінансового забезпечення їх соціально-економічного розвитку, узгодженості повноважень і дій органів регіонального управління та місцевого самоврядування», – наголосив Петро Колодій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: