Рятувальники області укріпили правобережну дамбу на річці Стрв’яж

Cьогодні, 17 травня, на території Бабинської сільської ради Самбірського району працювала оперативна група обласної комісії з питань ТЕБ і НС під керівництвом заступника голови комісії, директора департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації Олексія Титаренка, яка моніторила обстановку щодо ліквідації наслідків сильних злив, що призвели до розвитку високого дощового паводку на ріках басейну Дністра, повідомила прес-служба ЛОДА.

Отже, за словами Олексія Титаренка, протягом 17 травня основні зусилля рятувальних служб  області  були зосереджені на укріпленні правобережної дамби на р. Стрв’яж поблизу сіл Бабино та Пиняни Самбірського району та наданні допомоги мешканцям с.Пиняни, домогосподарства яких почали підтоплюватись водами р. Стрв’яж.

«Для  посилення захисної дамби в ніч на 17 травня працювало понад 500 осіб. Близько 400 – це місцеві мешканці, решта – рятувальники, працівники водного господарства та військовослужбовці. Вжитими заходами не допущено руйнуваня дамби біля села Бабино та підтоплення житлових будинків у с. Пиняни. Однак повеневими водами підтоплено присадибні ділянки, городи та сільгоспугіддя. Потреба у проведенні евакуації відпала, хоча Самбірською райдержадміністрацією були організовані всі необхідні заходи, у тому числі автотранспорт для перевезення людей», – розповів О.Титаренко.

Він додав, що на даний час відповідні служби працюють над  відновленням електропостачання та газопостачання, відновленням залізничної колії, забезпеченням проїзду транспорту до всіх населених пунктів області, наданні органам місцевого самоврядування та населенню допомоги з відкачки води з підвалів, криниць та  розрізки повалених дерев, наданні допомоги соціально вразливим  особам, контролі за станом питної води з джерел централізованого водопостачання та криниць тощо.

Зазначимо, до робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха 17 травня залучалось 518 осіб та 144 од. техніки, 13 човнів, у тому числі від:
підрозділів ГУ ДСНС України у Львівській області – 101 особа,                28 од. техніки, 10 човнів;
військових частин Міністерства оборони України -14 осіб, 2 од. техніки, 3 човни;
ПАТ “Львівгаз” – 35 осіб, 10 од. техніки;
ПАТ “Львівобленерго” – 18 осіб, 9 од. техніки;Львівського обласного управління водних ресурсів “Львівське облводресурси” – 120 осіб, 20 од. техніки;
ДП “Львівський облавтодор” -  21 осіб,  9 од. техніки;
ДТГО “Львівська залізниця” – 56 осіб, 28 од. техніки;
комунальних підприємств – 153 особи, 38 од. техніки.

Зранку 18 травня невідкладні роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха буде продовжено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: