Нардепи вимагають від Сех належного реагування на повінь на Львівщині

Народні депутати України Ярослав Дубневич та Роман Ілик звернулись до голови Львівської облдержадміністрації з вимогою вжити невідкладних заходів по ліквідації наслідків повені на Львівщині.

Про це йдеться у спільному зверненні нардепів до голови Львівської обласної державної адміністрації, яке було скероване сьогодні, 19 квітня голові ЛОДА Ірині Сех.

У зверненні обранці вимагають вжити управлінських заходів та звернутись до уряду для визнання повені на Львівщині як надзвичайну ситуацію державного рівня. Відповідно, така класифікація дозволить ініціювати виділення коштів з  резервного фонду бюджету на заходи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

У зверненні міститься вимога доручити регіональній комісії з питань техногенно-екологічної  безпеки  та надзвичайних ситуацій невідкладно підготувати належний експертний висновок щодо збитків завданих надзвичайною ситуацією, що мала місце 15-16 травня 2014 року у Городоцькому, Дрогобицькому,  Самбірському,  Старосамбірському, Турківському районах  та м. Самбір Львівської області, рівень яких, відповідно до Постанови КМУ від 24 березня 2004 р. N 368 «Про затвердження Порядку класифікації  надзвичайних ситуацій за їх рівнями» дозволяє класифікувати державний рівень вказаної надзвичайної ситуації.

Також нардепи пропонують доручити відповідним органам невідкладно підготувати належні  акти обстеження та дефектні акти, що підтверджують розміри завданих збитків, затверджені в установленому порядку разом з узагальненими кошторисними розрахунки на проведення аварійно-відбудовних та інших невідкладних робіт.

Окрім цього, голову ЛОДА просять звернутися до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з  резервного фонду бюджету на заходи з ліквідації наслідків повені та провести консультації з представниками КМУ щодо розробки проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» який стосується виділення коштів на заходи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: