Нові тарифи на проїзд у громадському транспорті Дрогобича затверджуватимуть вже у четвер

Минулого тижня  у Дрогобичі відбулися громадські слухання про зміну тарифів на проїзд у громадському транспорті. Слухання відбувалися за участю підприємців-перевізників, водіїв та мешканців міста.

Обґрунтовуючи свої підрахунки перевізники твердять, що підняття тарифів необхідне. За їхніми словами, вартість тарифу повинна становити 2,50 – 3,00 грн.

За словами Ігоря Куцопея, головного спеціаліста з питань інфраструктури відділу економіки ДМР, за їхніми підрахунками березневий показник тарифу — 2,70 грн.
Причини цього він назвав:
1. Основні складові тарифу: пальне займає 40% вартості за проїзд, заробітна плата – також 40% та інші витрати – 20%.

2. Динаміка росту пального за два місяці – від 9,05 грн. за 1 літр до 15,60 грн., тобто на 73% зросла вартість бензину за короткий період. Витрати зросли й на технічне обслуговування транспорту.

Присутні мешканці відстоювали максимальну вартість проїзду — 2 гривні. Мотивацією для мешканців є низький рівень зайнятості населення та кризова ситуація.

Піднімалися питання і перевезення дітей, зокрема, школярів. Водії запевнили, що школярі їздять безкоштовно. Матері присутні в залі стверджували, що від дітей вимагають повної оплати за проїзд. Однак, Ігор Куцопей зазначив, що згідно Закону, у період 1 жовтня до 15 травня для школярів віком 6-14 років існує сезонна знижка у розмірі 25% від вартості квитка.
Про необхідність підняття тарифів наголосив і начальник відділу економіки ДМР — Роман Корпан. Він навів приклади тарифів у інших містах: Борислав — 2,50 грн., Трускавець — 2,50 грн., Стрий — 3,00 грн.

Також було озвучено, що у місті Дрогобичі, на відміну від інших міст в Україні, за винятком обласних центрів, громадський транспорт є оновлений і більш комфортніший.
На завершення, Роман Курчик — в.о. міського голови, сказав, що думки і аргументи присутніх враховано, а остаточне рішення прийме виконавчий комітет на засіданні, яке відбудеться 22 травня.

Прес-служба Дрогобицької міської ради

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: