У Сех чекають пропозицій науковців

Відбулось засідання круглого столу,  до участі в якому запросили представників вищих навчальних закладів Львівщини, а також  громадських організацій. У порядку денному – питання реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Наше наукове середовища має багато ідей і дуже хочеться, аби науковий потенціал регіону був максимально використаний, щоб ми могли розвивати Львівщину спільно.

Пропозиції експертів ми узагальнимо і подамо на розгляд Кабінету Міністрів», - повідомив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Йосиф Ситник.

Також, за його словами, науковцям запропонували подати власні ідеї у кількох напрямках використання коштів обласного бюджету. Йдеться про інноваційну, інвестиційну програми та розвитку підприємництва. На реалізацію цих програм передбачено 400 тис.грн, 400 тис.грн і 500 тис. грн., відповідно.

«Треба, щоб наука нам підказала, як потрібно ці кошти використати,  щоб вони пішли на реальні проекти. Це може бути виготовлення якогось продукту чи приладу, що дозволило б у майбутньому його використовувати в системі господарювання для підняття бізнесу, для науки, медицини», - додав Йосиф Ситник.

Пропозицій від науковців Львівська ОДА очікуватиме до 1 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: