Завтра зі Львова до Одеси вирушає поїзд із вагоном спільних цінностей

У Львові ініціювали встановлення пам’ятника меру Садовому
У Львові на сайті єдиної системи місцевих петиції львів’яни зареєстрували петицію про спорудження пам’ятника меру Львова Андрію Садовому в сквері Св. Юра.

Завтра, 20 травня, о 19:40 на пероні головного вокзалу Львова розпочнеться посадка на поїзд Львів-Одеса з особливим вагоном. Нульовий вагон (між восьмим і дев’ятим) буде облаштований по-домашньому, щоб нагадати цінності, які об’єднують українців: це атмосфера спокою, миру, затишку і тепла рідного дому. Потяг прибуде в Одесу в середу, 21 травня, о 8:36.

Про це ІА ZIK повідомили організатори заходу.

Зранку з 11.00 у день відправки у вагонному депо (Левандівка, вул. Курмановича, 1) львів’яни облаштовуватимуть вагон всередині, вішатимуть фіранки та закінчуватимуть приготування до відправлення. Людей просять взяти зі собою пледи, м’які іграшки, книжки, диванні подушки, вазонки, рушнички, скатертини, хендмейд, усе з чим асоціюється спокій, затишок та просте людське щастя.

«Веземо з собою до Одеси цілий вагон спільних цінностей. Беремо врівноважену львівську атмосферу та резервний запас спокою, акумульованого у вузьких вуличках старого міста. Сподіваємося привезти до Львова одеський шарм та колорит», – розповіли організатори.

«Збираємося до Одеси, до своїх друзів, бізнес-партнерів, колег за фахом, однокурсників. Одеса та Львів завжди були близькими. Нас поєднувала душевна простота і почуття гумору. Ми завжди були інтернаціональними та відкритими для світу містами. В нас багато спільного, нас поєднує спільне минуле, нам не дасть розгубитися спільне майбутнє», – додали вони.

Організатори зазначили, що трагічні події 2 травня в Одесі сколихнули цілу країну. Львів’яни співчувають одеситам і таким чином хочуть їх підтримати у цей непростий час.

«Всі ми – насамперед люди. Наші цінності – спільні. Це захищеність, родинне тепло та уважне ставлення до потреб кожного. Тому, хто прагне влади за всяку ціну, хто намагається посіяти недовіру і ворожнечу між людьми, не місце в нашому спільному «поїзді дружби». Цим поїздом подорожують лише люди із чистою душею та добрими намірами», – підкреслили вони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: