Жителі села Зарудці звернулися за допомогою до депутатів

          До постійної комісії з питань контролю за ефективністю державних і обласних програм та рішень ради Львівської обласної ради звернулася голова Зашківської сільської ради Жовківського району Оксана Чекайло щодо вирішення проблем жителів села Зарудці (Зашківська сільська рада), що розташоване у зоні депресійної лійки, повідомили у прес-службі ЛОР.

Оксана Чекайло розповіла депутатам про те, до яких екологічних та соціальних наслідків призвело функціонування водозабору Зарудці–Львів, який постачає воду в обласний центр  (водозабір збудований ще у 60-х роках минулого століття).

Отож, село Зарудці потрапило у зону дії депресійної  лійки та зазнало відповідних наслідків: пониження рівня ґрунтових вод, підтоплення, осідання  ґрунтів, руйнування осель, відсутність води у криницях. Це водночас  призводить до обмеження ведення господарської діяльності та користування землею у селі.

Як компенсацію за водозабір у селі було розпочато будівництво  централізованого водогону.  Однак будівельні роботи досі не завершені, об`єкти не здані в експлуатацію.

Жителі села Зарудці, серед інших питань, порушують питання про виділення коштів на завершення будівельно-монтажних робіт та здачі водопроводів в експлуатацію.  Кошти на завершення цих робіт селяни пропонують взяти з тих податків, які сплачує ЛМКП „Львівводоканал” за користування надрами.

Депутати Львівської обласної ради, розглянувши це питання, вирішили підготувати звернення у відповідні інституції для того, щоб допомогти селянам у вирішенні їхнього питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: