Активістів Євромайдану могли розстрілювати з контрабандних гвинтівок

Гвинтівки Управління державної охорони, з яких, ймовірно, стріляли в мітингувальників на Майдані, були закуплені як спортивний інвентар для тренування бійців УДО. Про це у вівторок, 20 травня, представник УДО Данило Сич заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії парламенту з питань розслідування протиправних діянь правоохоронних органів і окремих посадових осіб, посягань на права і свободи, життя і здоров'я громадян під час подій, пов'язаних із масовими акціями суспільно-політичного протесту в Україні у листопаді-лютому 2013-2014 років.

«10 гвинтівок у свій час були закуплені за кордоном як спортивна зброя, і згодом були перероблені в бойові», – сказав пан Сич.

Голова ТСК Геннадій Москаль скептично поставився до такого пояснення. Він зазначив, що неможливо переробити спортивну зброю в бойову, і допустив, що бойова снайперська зброя була закуплена для Управління держохорони контрабандним способом за готівкові кошти.

За словами пана Москаля, це означає, що така зброя не було відстріляна, і щодо неї відсутня кулегільзотека. Тому, щоб встановити, чи стріляли з цієї зброї у людей на Майдані, необхідно її вилучити і провести експертизу, зокрема, зіставити кулі, відстріляні з цієї зброї, з кулями, знайденими на Майдані, якими були поранені і вбиті учасники акцій протесту.

Він також розповів журналістам, що на сьогоднішній день ця зброя, за версією УДО, знаходиться у бійців Управління держохорони, які беруть участь в антитерористичній операції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: