П'ять кандидатів у президенти відкрили джерела фінансування своєї кампанії

П'ять з 21 кандидата в президенти відкрили джерела фінансування виборчої кампанії, а саме Ольга Богомолець, Анатолій Гриценко, Петро Порошенко, Сергій Тігіпко і Юлія Тимошенко. Про це у вівторок, 20 травня, на прес-конференції повідомила координатор руху «Чесно» Світлана Заліщук, передає кореспондент НБН.

За словами пані Заліщук той факт, що кандидати-лідери гонки відкрили свої витрати свідчить про їх готовність і надалі бути відкритими політиками.

Зокрема, Ольга Богомолець надала «найбільш відкритий постатейний звіт витрат» і повідомила, що станом на 15 травня її витрати склали 1 437 048,65 грн.

«У той же час кандидат не назвала суму надходжень до фонду та прізвища «донорів», – зазначила пані Заліщук.

Народний депутат (позафракційний), кандидат у президенти Анатолій Гриценко відрізняється тим, що з самого початку кампанії публікує фінансові звіти на своєму сайті.

Його витрати на передвиборну кампанію склали 8 249 571 грн. Анатолій Гриценко вказав прізвища своїх «спонсорів», проте не зазначив, якими були пожертвування від цих людей.

У звіті народного депутата (позафракційний) кандидата в президенти Петра Порошенка зазначається, що фінансує свою кампанії він сам, а загальна сума його витрат за станом на 15 травня склала 88 224 760 грн.

Також пан Порошенко відкрив статті основних витрат, розміри витрат на них, з яких майже 80% – оплата ефірного часу на телебаченні.

У свою чергу, народний депутат, кандидат в президенти Сергій Тігіпко, як і Петро Порошенко, повідомив, що основним «донором» своєї кампанії є він сам, використовуючи свої особисті кошти, а загальна сума витрат на передвиборну кампанію Тігіпка склала станом на 17 травня 68 млн грн, що становить близько 25% від задекларованих ним доходів.

Крім того, пан Тігіпко пообіцяв надати більш відкритий звіт про свої витрати тільки після виборів.

Кандидат у президенти Юлія Тимошенко повідомила, що основну роль у фінансуванні її виборчої кампанії грає партія «Батьківщина», яка внесла передвиборний заставу.

Також Юлія Тимошенко не надала ім'я 181 фізичної особи, які перерахували 8 569 000 грн. У той же час, згідно зі звітом, загальний розмір фонду пані Тимошенко за станом на 15 травня склав 40 748 250 грн.

У звіті, при цьому, вказується, що на 80% витрати передвиборчого фонду склала оплата ефірного часу на телебаченні. Контрагентів, які надавали їй послуги, Юлія Тимошенко не назвала.

Народний депутат («Свобода»), кандидат президенти Олег Тягнибок відрізнився від інших кандидатів тим, що «публічно пообіцяв оприлюднити фінансовий звіт до дня голосування», проте на даний момент на його сайті така інформація не опублікована.

Варто відзначити, 20 травня в.о. заступника глави Адміністрації президента, народний депутат («Батьківщина») Андрій Сенченко заявив про те, що Російській Федерації не вдасться зірвати проведення президентських виборів у східних регіонах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: