Підозрювані у викраденні Луценка і Вербицького втекли, у справі Булатова їх немає

Вісім з 11 підозрюваних у викраданні і тортурах активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, знаходяться в Росії. Про це 20 травня, на черговому засідання ТСК з питань розслідування дій правоохоронних органів і окремих чиновників під час масових акцій в Україні в листопаді-лютому сказав заступник начальника Департаменту карного розшуку МВС Павло Амвроськин.

«Практично всі 8 зараз за межами державами. Вони в Росії», – повідомив пан Амвроськин.

Він зазначив, що всього в групу, яка викрадала і катувала активістів Євромайдану, входило 11 осіб. Троє з них затримані і знаходяться в СІЗО, а решта 8 оголошені в міжнародний розшук.

Він зазначив, що МВС на даний момент розслідує всього дві кримінальні провадження про викрадення активістів Євромайдану, а саме справу про викрадення пана Луценка і пана Вербицького, і справу про викрадення нинішнього міністра молоді і спорту Дмитра Булатова.

При цьому у справі про викрадення пана Булатова немає ні затриманих, ні підозрюваних осіб.

«Щодо Ігоря Луценка, Юрія Вербицкого один окремий факт викрадення, де є підозрювані, і є другий факт з Булатовим, де немає підозрюваних і нічого не відомо. Винні поки не встановлені. Є ряд осіб, які відпрацьовуються», – повідомив пан Амвроськін.

За його словами, в рамках розслідування МВС також відпрацьовує версію інсценування викрадення пана Булатова.

Представник МВС також повідомив, що з потерпілим був проведений слідчий експеримент, а також взяті свідчення під відеозапис.

Відповідаючи на питання, скільки людей в цілому пропало безвісти за час Майдану, голова ТСК Геннадій Москаль сказав, що в цій справі «поставлена крапка».

«Нам і голови показували відрізані і розчленовані, все воно в процесі роботи комісії не знайшло підтвердження. Сьогодні ми офіційно поставили крапку. Двох людей ми вважаємо, що їх немає в живих, і ми ставимо їх у число загиблих», – сказав пан Москаль.

Нагадаємо, 21 січня невідомі викрали Ігоря Луценка та Юрія Вербицького в одній з лікарень Києва. 22 січня труп Юрія Вербицького виявили в лісі Бориспільського району (Київська область).

Як повідомляв нещодавно НБН, згідно зі звітом ООН, з початку мирних протестів на Майдані Незалежності в Києві з листопада 2013 року та до 5 травня 2014 року в Україні було вбито близько 250 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: