У Львові пройде вечір інструментального тріо

Сьогодні, 20 травня, вперше у рамках Міжнародного фестивалю музичного мистцтва «Віртуози» відбудеться ексклюзивний вечір інструментального тріо, де  звучатимуть тріо Брамса і Рахманінова у виконанні музикантів з півдня України Діани Гульцової (фортепіано),  Віоріки Дєдікової (скрипка) і Максима Дєдікова (віолончель).

Музиканти вперше виступлять у рамках фестивалю «Віртуози». Раніше у Львові Віоріка Дєдікова і Максим Дєдіков виконували подвійний концерт Йоганнеса Брамса, проте у складі тріо разом із Діаною Гульцовою ці музиканти розпочали виступати нещодавно.

За словами Максима Дєдікова концертна програма вміщає твори, які мають зовсім різні настрої: «Елегійне тріо для скрипки, віолончелі і фортепіано № 2 Сергія Рахманінова було написано в романтичній атмосфері. Воно передає всю драматургію, яка зараз накопичилися в Україні, і тому нам хочеться передати те, що не можна передати словами. Це музика, яка звучить мовою  душі. Що стосується тріо Йоганнеса Брамса, то цей твір має більш світліші та легші настрої, – зазначив Максим Дєдіков.

І додав: «Класична музика є духовною, вона єднає людей, тому ми хочемо сприяти її розвитку в нашій Україні і прославляти її за кордоном».

відділ реклами та маркетингу Львівської філармонії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: