У Львові за декілька годин міліціонери викрили неповнолітнього, котрий «замінував» школу

Правоохоронці встановили особу зловмисника, який 19 травня повідомив про закладення вибухівки у школі №73. Ним виявився 14-річний юнак, який до того ж переплутав номер «замінованої» школи.

Як повідомлялося, вчора близько 11:30 на оперативний номер «102» надійшло повідомлення від невідомої особи про замінування школи №73. На місці події працювали представники слідчо-оперативної групи міліції, вибухотехніки та експерти НДЕКЦ при ГУ МВС України у Львівській області. Після ретельної перевірки приміщень та прилеглої території фахівці вибухових пристроїв не виявили.

Проведеними слідчо-оперативними заходами працівники міліції встановили особу «мінера». Ним виявився 14-річний школяр однієї зі шкіл Львова.

За словами хлопця, повідомити про замінування його попросив товариш з іншої школи у якого в цей день була контрольна робота.

«Телефонував малолітній зловмисник з чужого мобільного телефону. Під час розмови з правоохоронцями він переплутав номери шкіл і повідомив про закладення вибухівки у школі № 73», - повідомив в.о. начальника Сихівського райвідділу міліції підполковник міліції Віктор Катерина.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Нагадуємо, що з початку 2014 року, це вже сьоме неправдиве повідомлення про замінування об’єктів у місті Львові.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: