Університет ветмедицини отримав унікальні мікроскопи та автолабораторію (фото)

У рамках гранту «Ветеринарна школа передової діагностичної техніки зі спеціалізованими лабораторіями»  у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій  імені Степана Ґжицького розпочався монтаж найсучаснішого кабінету ультразвукової діагностики та потужних мікроскопів.

Всього науковці університету ветмедицини отримали 11 сучасних потужних мікроскопів німецької фірми «Leica». Серед них й унікальний прилад з системою цифрової реєстрації запису. Сама лише телевідеокамера до цього мікроскопу коштує 80 тисяч гривень.

Отримане обладнання дасть змогу студентам на практиці знайомитись з передовими технологіями та оволодіти найсучаснішими методами практичної діагностики. Натомість аспіранти, доценти та професори зможуть проводити наукові дослідження на найвищому європейському рівні, а фотофіксація проведених дослідів та експериментів сприятиме якісному покращенню наукових публікацій.

Отримані мікроскопи передані кафедрам нормальної та паталогічної морфології і судової ветеринарії; мікробіології; паразитології; акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин.

ЛНУВМ та БТ отримав також пересувну ветеринарну лабораторію, яку  створено на базі автомобіля «Рено». А отриманий кабінет ультразвукової діагностики є взагалі унікальним. За своїми медико-технічними параметрами кращого в Україні на сьогодні, принаймні у вищих навчальних закладах, немає.

Згаданий грант реалізовується Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького та колегами з Люблінського природничого університету (Польща).

мікроскоп 067 мікроскоп 069 мікроскоп 070 мікроскоп 074 мікроскоп 076 мікроскоп 079

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: