Всеукраїнський фінал футбольного чемпіонату для дітей віком 10-12 років пройде у Львові

28 травня на стадіоні «Арена Львів» відбудеться всеукраїнський фінал найбільшого футбольного чемпіонату для дітей віком 10-12 років «Кубок Націй Данон». 8 команд будуть змагатись за право представляти Україну у світовому фіналі в Бразилії, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Я хочу подякувати Львову за те, що вони погодились та пішли нам на зустріч і допомагають в організації фіналу. Ми впевнені, що це буде свято. Діти гратимуть на стадіоні, де ще недавно проводились ігри чемпіонату Європи. Можливо не всі учасники в майбутньому зможуть вийти на стадіони в якості великих футболістів, але ця подія залишиться у них в пам’яті надовго і, в першу чергу, вони будуть любити футбол та любити спорт. Також варто зазначити, що усі учасники турніру отримають подарунки на згадку про цю подію», - зазначив Олександр Каденко, перший віце-президент Асоціації аматорського футболу України.

«Основна мета, яку ми переслідуємо – популяризація здорового способу життя серед молоді. Окрім цього ми прагнемо дати можливість молодим талантам розвиватись, а цим футбольним заходом ми хочемо подарувати дітям свято і віру у те, що мрії збуваються.

Ми проводимо дитячі футбольні змагання «Кубок Націй Данон» в Україні вже 13 рік поспіль. Я з гордістю можу сказати, що кожного року ми даємо більш, ніж 200 000 дітям шанс втілити свої мрії в життя і зіграти на одному з кращих стадіонів у світі, завдяки своїй наполегливості та праці. Цього року турнір пройде у бразильському місті Сан-Паулу», - наголосив Василь Михайлик, менеджер з продажу «Данон Україна».

Як зазначили організатори, на стадіоні «Арена Львів» зійдуться 8 команд, що вже перемогли сотні конкурентів в своїх школах, містах, районах та областях і отримали право представляти свій регіон на Всеукраїнському Фіналі Кубку. Під час запеклих футбольних поєдинків визначиться команда, яка захищаючи національні жовто-блакитні кольори,  зустрінеться на футбольному полі в Бразилії з дітьми з понад 30 країн.

«У фіналі «Кубку Націй Данон» будуть брати участь 8 команд з різних регіонів України. Цього року до фіналу пройшли команди з Вінниці, Кременчука, Нової Каховки, Івано-Франківщини, Хмельниччини, Дніпропетровська, Сум та Львівська школа №73. Сьогодні можна сказати, що футбол об’єднує усі верстви населення, а такі чемпіонати є надзвичайними для дітей, адже грати на стадіоні такого класу – надзвичайні враження», - зазначив Ярослав Грисьо, голова Федерації футболу Львівської області.

«28 травня ми знову будемо мати свято футболу, на цей раз це дитячий футбольний фінал. Львів радо приймає усіх гостей турніру. На глядачів буде чекати незабутня атмосфера під час перегляду матчу. За допомогою наших творчих колективів плануємо організувати концертну програму, а також організатори підготували різноманітні конкурсу з подарунками.

Запрошуємо усіх охочих на «Арену Львів», вхід буде безкоштовним», - розповіла Олена Кондрат, завідувач сектору національного виховання та охорони дитинства управління освіти ЛМР.

Найбільшим досягненням за 12 років участі юних українців в міжнародному турнірі «Кубку націй Данон» стало третє місце, яке виборола команда з Кременчука у 2000 році у Франції. Раніше, під час турніру в Південній Африці у 2010 році, учні Львівської школи №73 зайняли п’яте місце серед 40 команд з різних країн світу.

В цьому сезоні у фінал українського чемпіонату пройшли наступні команди:

  • ЗОШ № 73 м. Львів
  • ЗОШ №4 м. Нова Каховка
  • ЗОШ № 1 м. Кременчук
  • ЗОШ № 20 м. Вінниця
  • ЗОШ с. Брошнів (Рожнятівський р-н, Івано-Франківська обл)
  • Теофіпольський НВК Хмельницької області
  • ЗОШ № 141 м. Дніпропетровськ
  • ЗОШ №29 м. Суми

 Довідка

Кубок націй Данон - найбільший дитячий чемпіонат світу з футболу, у якому беруть участь діти 10-12 років з 45 країн світу. Переможці національних ігор в кожній з країн щорічно представляють свою країну на фіналі Кубка, який проходить на самих відомих стадіонах світу: 2010 рік - Орландо, ПАР ; 2011 - Сантьяго Бернабеу, Мадрид, Іспанія ; 2012 - Національний стадіон Варшави, Польща; 2013 - Стадіон Уемблі, Англія.

У 2000 році відбувся 1-ий чемпіонат «Кубка Націй Данон», у якому взяли участь 8 серед яких були представники Болгарії, Франції, Італії, Польщі, Румунії, Південної Африки, Туреччини та України. На той момент вдалося зібрати 35,000 гравців і 125,000 глядачів по всьому світу. Франція стала першою командою, яка виграла Кубок. А Айдин Їлмаз, один з турецьких гравців, перейшов у професійну лігу і в даний час грає в одному з кращих клубів в його країні - «Галатасарай».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: