Батальйони не можуть здійснювати супровід виборчої документації, - КВУ (відео)

Львівський Комітет виборців України провів вісім тренінгів, під час яких навчив 400 правоохоронців новаціям виборчого законодавства та правил поведінки на дільницях.

Про це на прес-конференції повідомила виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська, інформує кореспондент Дивись. Інфо.

«Це ті, які будуть стояти на дільницях, які будуть охороняти виборчу документацію, а також транспортування виборчої документації.  Одразу скажу, що у законі із цього приводу є нововведення – вперше виборча документація буде передаватись у супроводі міліціонера не тільки до ОВК, але і до ЦВК», - повідомила Оксана Дащаківська.

Вона також додала, що сьогодні проводяться переговори про те, щоб громадські об’єднання допомагали міліціонерам здійснювати цей процес.

«Навіть є заяви про те, що будуть формуватись спеціальні батальйони для супроводу виборчої документації. Скажу, що я була б з тим дуже обережна, оскільки закон передбачає, що виборча документація передається трьома членами дільниці та працівниками органів внутрішніх справ. Цю документацію можуть також супроводжувати і офіційні спостерігачі. Відповідно, мають бути належно оформлені посвідчення, щоб ми самі собі не ставили під сумнів проведення виборів, - наголосила Дащаківська

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: