Львів відкриє громадський простір пальмам

«Львів відкритий для пальм» – це проект, що має на меті відновлення пальмових дерев у громадському просторі Львова. Організатори заходу запрошують на урочисте відкриття в п’ятницю, 23 травня, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Зокрема, як розповідають у Львівському палаці мистецтв, тропічні дерева з’являться у дворику «Львівської копальні кави», на терасі ресторації «Атляс» та у дворі Театру юного глядача.

Проекту має на меті підкреслити красу Львова, надати йому більш естетичного та елегантного вигляду, диференціювати як місто преміум-сегменту. Пальмізація міста має підкреслити його екзотичність, надати шарму та ошатного вигляду.

Програма заходів охоплює урочисте відкриття пальм на терасі ресторації «Атлас» (11.00 год), відкриття, фотовиставку та прес-конференцію учасників у дворику «Львівської копальні кави» (12.00 год) та відкриття мистецького ярн-бомбінг проекту Божени Городницької у дворі Театру юного глядача (19.00 год).

«На наших теренах пальма зазвичай асоціюється із морем, сонцем і екзотикою Півдня. Але якщо розгорнути альбом про Львів чи Трускавець часів Австро-Угорської імперії, на фото вразить кількість пальм. Вони були в моді не тільки в інтер’єрі, але й на вулицях та площах, парках і скверах. Ідея була простою: перетворити своє місто та містечко на «райський куточок». Тож сто років тому пальма у Львові стала символом комфортного, облаштованого міського життя», - зазначає історик мистецтвознавства Наталія Космолінська.

Більш детальна інформація: Ірина Клименко, координатор проекту, тел. (063)76-20-700.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: