На Сколівщині відбудеться перший етап чемпіонату України з ралі

22 травня відбулось засідання організаційного комітету щодо підготовки та проведення на Львівщині першого етапу чемпіонату України з ралі (голова оргкомітету – заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний).

У засіданні взяли участь: повноважні представники ДП «Львівський облавтодор», Служби автомобільних доріг у Львівській області, Головного управління МВС України у Львівській області, управління ДАІ Головного управління МВС України у Львівській області, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, структурних підрозділів обласної державної адміністрації, Сколівської райдержадміністрацій, Львівської обласної державної телерадіокомпанії, а також організатори змагань.

Зважаючи на неможливість залучати гірські траси Криму, цей перший етап чемпіонату України з ралі доручено провести Львівській та Закарпатській областям. На Закарпатті такі змагання національного відбуватимуться вперше.

Начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрій Майборода та президент Львівського обласного осередку Автомобільної федерації України Сергій Єженков проінформували про особливості цьогорічного проведення першого етапу чемпіонату України з ралі, маршрут якого проляже територіями  Закарпатської та Львівської областей.

Було обговорено основні питання щодо специфіки маршруту, підготовки траси змагань, дотримання вимог безпеки, медичного забезпечення, графіків руху автотранспорту громадського користування, здійснення роз’яснювальної роботи з населенням щодо проведення автоперегонів та промоції заходу в засобах масової інформації.

За підсумками наради підготовлено відповідне протокольне доручення.

Довідка.

21 - 22 червня 2014 року на території Львівської (Сколівський район) та Закарпатської (Свалявський і Воловецький райони) областей відбудеться перший етап чемпіонату України з ралі.

Змагання відбуватимуться за сприяння Львівської та Закарпатської облдержадміністрацій, Галицького автомобільного клубу під егідою Міністерства молоді та спорту України та Федерації автомобільного спорту України.

Головний суддя змагань, директор змагань – суддя національної категорії Сергій Єженков (м. Львів).

Нещодавно, на Львівщині відбувся перший етап чемпіонату України з гірських автоперегонів та етап Національної серії зі спринт-ралі «Східниця 2014». При цьому усі учасники, представники команд, технічний персонал та судді відзначили високий організаційний рівень ралі, проведеного на Львівщині.

Програма проведення першого етапу чемпіонату України з ралі

         21 червня 2014 року – ознайомлення учасників змагань із спеціальними ділянками траси ралі, вільне тренування та урочисте відкриття змагань.

22 червня 2014 року – день змагань за звання чемпіона України першого етапу чемпіонату України з ралі.

Змагання відбуватимуться на двох спеціальних ділянках:

перша спецділянка зі сторони Львівської області, зокрема на території Сколівського району, траса змагань (19 км) пролягатиме від села Тухолька через село Климець і до села Верб’яж (Воловецький район),

друга спецділянка пролягатиме селами Нижні Ворота – Підполоззя – Верхня Грабовниця – Уклін – Поляна Свалявського і Воловецького районів Закарпатської області (загальна довжина траси - 20 км).

У змаганнях планується участь близько 40 екіпажів, які представлятимуть команди автоспортсменів з Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Житомирської, Львівської, Київської, Полтавської та Одеської областей України.

Хід проведення змагань висвітлюватиметься на центральних каналах українського телебачення.

Загалом автомобільний спорт – вид спорту, який має давні та славні традиції на Львівщині. Знамениті автоперегони влаштовувалися у Львові ще на початку 20 століття.

Львівське ралі – одне з найстарших в історії автомобільного спорту у колишньому СРСР. Ралі «Карпати» входило у календар першої, на той момент усього лише триетапної, першості Радянського Союзу, що відбулася у 1958 році. У складі сучасної української ралійної першості автоперегони в Карпатах з’явилися у 1997 році.

Декілька років гонка відбувалася трасами карпатських перевалів, однак у 2003 році спецділянки були вперше прокладені гравійними дорогами Миколаївського району Львівщини. Саме з цього часу розпочинає відлік історії цієї гонки її нинішній організатор - Галицький Автомобільний Клуб.

Змагання з ралі на Львівщині не завжди мали найвищий ралійний статус. З 2005 до 2008 роки, а також у 2010 році ралі «Галіція» була етапом чемпіонату України; в інші роки гонка мала статус або національного, або кубкового змагання. В залежності від цього і змінювався кількісний склад учасників гонки, число яких коливалося від 10 (у 2004 році) і до 37 екіпажів (у 2008 році). Проте, беззаперечну складність карпатського ралі підкреслює не тільки нечисленна кількість екіпажів на старті, але й вузьке коло переможців. Ралі «Галіція» не знає випадкових імен – тут перемагали лише найкращі: Валерій Розумовський, Юрій Протасов, Володимир Петренко (двічі), Андрій Александров (двічі) та Олександр Салюк-молодший (тричі).

Саме у Львові розпочинався Леополіс Гран Прі – прототип «Формули-1», було засновано громадську організацію «Галицький Автомобільний Клуб».

Львівщина пишається своїми спортсменами, які чимало разів перемагали в чемпіонатах України, виступали на міжнародній арені.

 

 

Хомик Юрій, управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: