Паводок на Львівщині визначено як надзвичайну ситуацію регіонального рівня

Надзвичайну ситуацію, яка сталася внаслідок дощового паводку 15-18 травня на території області, визначено як надзвичайну ситуацію регіонального рівня. Таке рішення сьогодні було прийнято на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, що відбулось під керівництвом голови облдержадміністрації Ірини Сех. Участь у засіданні також взяв голова Державного агентства водного господарства України Василь Сташук, повідомила прес-служба ЛОДА.

Як повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту ОДА Олексій Титаренко, збитки, завдані стихією, за попередніми даними від постраждалих територій становлять понад 20 млн. грн. Він також наголосив, що до 23 травня керівники районів повинні подати необхідну документацію щодо рівня збитків для підготовки звернення до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з державного бюджету.

Олексій Титаренко розповів, що від негоди постраждали 115 населених пунктів на території 10 районів і 3 міст обласного значення. Зокрема, було знеструмлено 82 та порушено газопостачання 30 населених пунктів, затоплено 751 житловий будинок, підтоплено 3 160 помешкань та 9 350 присадибних ділянок. Підмито земляне полотно та дорожнє покриття на 62 ділянках автомобільних доріг загального значення протяжністю 15 043 м, пошкоджено 41 автомобільний міст та зруйновано 1 залізобетонний міст.

За інформацією керівників інших профільних служб, загальні збитки за попередніми підрахунками, надані автомобільним шляхам, становлять понад 16 млн.грн.; об’єктам водного господарства – понад 50 млн. грн.; посівам сільгоспкультур – понад 2,6 млн. грн.

Зазначимо, що для усунення наслідків стихії в області Держводагентство України вже виділило 9 млн.грн. За словами Василя Сташука, після детального аналізу травневого паводку агентство спрямувало ці кошти на будівництво та ремонт об’єктів водного господарства у Львівській області.

За результатами засідання, Ірина Сех звернула увагу членів обласної комісії, що під час ліквідації наслідків паводку основна увага має бути зосереджена на вирішенні найнагальніших проблем. Вона також наголосила на якомога ширшому інформуванні населення про перебіг усіх відновлювальних робіт та щодо можливості отримання допомоги.

«Для того, щоб ліквідувати усі наслідки надзвичайної ситуації, нам потрібні надзвичайно великі кошти. Відповідні роботи вже розпочались на тих об’єктах, які потребують першочергового відновлення. Розглядаються й питання про надання допомоги домогосподарствам, де житлові будинки були затоплені водою», – зазначила Ірина Сех.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: