Працівники НПП «Північне Поділля» провели мандрівку для школярів (фото)

21 травня працівники Національного природного парку «Північне Поділля» підготували та провели еколого-пізнавальну мандрівку для гімназистів старших класів Бродівської гімназії ім. Івана Труша. Під час цього природничо-пізнавального заходу, який відбувся на лоні мальовничої природи геолого-ботанічної пам’ятки «Триніг», школярі та їх наставники побували коло природного джерела у підніжжі гори Збараж, що є одним із багатьох витоків річки Стир, які щедро наповнюють її русло кришталево-чистою водою; оглянули кам’яний останець старих гір на горі Триніг, що має форму лагідного звіра; обстежили руїни військових бліндажів періоду Другої світової війни та завітали до колишньої каменоломні, територія якої сьогодні чимось нагадує марсіанський пейзаж.

У хвилини перепочинку працівники парку розповіли гімназистам про біорозмаїття Львівщини, зокрема нашого Бродівського району та безпосередньо геолого-ботанічній пам’ятці «Триніг». У розповідях про багатство флори і фауни особливий акцент було зроблено на те, що біорозмаїття – основа життя на нашій планеті та добробуту людини. Також екоосвітяни та науковці парку наголосили школярам, що незбалансоване ведення господарської діяльності призводить до втрати цінних елементів екосистем, зокрема лісових та степових біогеоценозів, які є середовищем існування багатьох видів рослин і тварин. Окрім того у розмові зі школярами працівники парку окремо зазначили, що біорозмаїття є фундаментом фізичного здоров’я кожної нації, а рівень її стосунків з природним довкіллям є показником духовності етносу та індикатором природного благополуччя людей, які мешкають на території.

Еколого-піднавальну мандрівку для гімназистів працівники парку організували на передодні Міжнародного дня біорозмаїття, який світова спільнота щорічно відзначає 22 травня.

Екскурсія ТРИНІГ 1 Екскурсія ТРИНІГ 2 Екскурсія ТРИНІГ 3 Екскурсія ТРИНІГ 4 Екскурсія ТРИНІГ 5 Екскурсія ТРИНІГ 6 Екскурсія ТРИНІГ 7 Екскурсія ТРИНІГ 8 Екскурсія ТРИНІГ 9 Екскурсія ТРИНІГ 10

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: