Шевченківський гай запрошує на дитячий театральний фестиваль

У Львові чоловік погрожував перехожим ножем
У Львові, в ніч на 10 травня, на вулиці Личаківській бігав чоловік з ножем та погрожував ним перехожим.

З 31 травня до 1 червня у Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» пройде ХІ театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю».

Як зазначили організатори, Фестиваль приурочений Дню захисту дітей, відбувається щорічно та є улюбленим святом малечі. Ідея фестивалю - популяризація української казки. За десятиріччя існування фестивалю його відвідали колективи із Польщі, Львова, Львівської області, Івано-Франківська, Чернівців, Рівного, Луцька, Полтави, Києва, Харкова, Черкас, Чернігова, Сум, Кіровограда, Херсона, Запоріжжя, Луганська, Донецька. Для колективів це хороша нагода познайомити відвідувачів із своєю творчістю.

Щороку у фестивалі беруть участь колективи зі Львова та Львівської області, із західного регіону  України і малий відсоток  колективів  із центральної та східної України. Зважаючи на останні події в Україні та на всеоб'єднуюче гасло «Україна єдина», організатори XI фестивалю мають на меті прийняти переважаючу більшість колективів із східної та південної України.

У програмі фестивалю: перегляд конкурсних вистав, які оцінює компетентне журі, розваги та конкурси для учасників, різноманітні майстер-класи народних ремесел, екскурсії, частування, подарунки, дискотека та багато приємних несподіванок.

При вході до музею відвідувачі стають безпосередніми учасниками театралізованого відкриття фестивалю, у якому беруть участь професійні актори. Територія музею – старі дерев'яні хати з солом’яними стріхами, зелені дерева, високі смереки, створюють найкращі декорації для відтворення казок.

Оцінює постановки колективів компетентне журі, до складу якого входять професійні актори, режисери, педагоги. Журі визначає переможців у кожній категорії та за такими номінаціями:

  • Кращий актор;
  • Краща режисура;
  • Краща сценарна розробка;
  • Краще художнє оформлення;
  • Краща хореографія;
  • Інші номінації  на пропозицію журі.

Після завершення виступів учасників фестивалю відбувається урочисте нагородження переможців.

Впродовж фестивальних днів діють розважальні галявини. А саме:

  • «Галявина маленьких майстрів» - народні майстри проводитимуть для дітей та учасників-колективів майстер-класи з різних ремесел: ткацтва, гончарства,  розмальовування печі, виготовлення ляльки-мотанки з сіна, тканини, салфеток.
  • «Галявина казкарів» - байки  та легенди від казкарів, розповідь про казки.
  • «Галявина розваг» - розваги та забави із Казковою панною, Квітковою панною та веселим Гайовичком.
  • «Плекальня» - колискові в українських традиціях плекання дитини.

Фестиваль «Казка у гаю» - найкраща нагода для діток не лише дізнатись ще більше казок, а стати безпосереднім учасником дійства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: