Свистун розповіла своє бачення про конфлікт із приміщенням на площі Ринок (фото)

Сьогодні у Львові на пл. Ринок, 28 представники виконавчих органів на виконання рішення суду вчиняли дії щодо примусового виселення з приміщень фізичної особи-підприємця. Як розповіли в управлінні комунальної власності, ще з 2011 року орендар користується майном безпідставно та не сплачує оренду, через що в бюджет міста не надходять кошти. Також ухвалою сесії приміщення планують виставити на аукціон.

«Зараз відбувається примусове виконання виконавчого документу, а саме наказу Господарського суду Львівської області №5015/5858/11 від 06.12.2013 року про витребування від фізичної особи-підприємця нерухомого майна за адресою пл. Ринок, 28, загальною площею 314 кв м. Стягувачем за цим документом є управління комунальної власності. Рішення є законним, вступило в законну силу. Постанова набрала законної сили 28.11.2013 року. Підприємець був належним чином повідомлений про примусове виконання цього виконавчого документу. Підприємець не з’явилась на проведення виконавчих дій та не виконує рішення суду. Зараз відбувається примусове виконання рішення суду відповідно до Закону України «Про виконавче провадження». Зараз буде проводитись опис майна, оскільки майно буде передане зберігачам», - розповіла головний державний виконавець Галицького відділу державної виконавчої служби Любов Грабовецька.

«Ми є стягувачами. Управління комунальної власності мало договір з даним орендарем. Цей договір закінчився у 2011 році, був розірваний за рішенням суду. Судова тяганина тривала дуже довгий час – з 2010 року. Сьогодні є абсолютно законне рішення, на підставі якого діє виконавча служба.

З 2011 року цим майном користуються абсолютно безпідставно. По цьому приміщенню є ухвала сесії Львівської міської ради про продаж цього майна на аукціоні конкурсним способом, з можливістю доступу всім охочим.

Я вважаю, що закон єдиний для всіх, і всі повинні його виконувати.

Майно передадуть на зберігання комунальному підприємству. Пройшовши відповідні процедури, власник може забрати це майно. Але власник міг забрати це майно і до того, коли почалась примусова процедура виселення. Є рішення Апеляційного суду, яке йшло по колу після того, як Вищий Господарський суд вкотре це розглядав. На сьогодні цей орендар абсолютно безпідставно користувався майном, яке належить територіальній громаді. Ніхто не може користуватись майном і красти з бюджету гроші. Бо це є крадіжка грошей громади. Цей суб’єкт не сплачує за користування. Є на сьогодні рішення суду про виселення і виконавчі дії вчиняються виключно на підставі рішення суду. Суб’єкту буде нараховуватись неустойка за користування цим приміщенням безпідставно, яка нараховується відповідно до чинного законодавства у подвійному обсязі», - розповіла Інна Свистун, начальник управління комунальної власності Львівської міської ради.

Конфлікт2 Конфлікт3 Конфлікт4 Конфлікт5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: