Головна загроза президентським виборам на Донеччині – безпека, - експерти

Більша частина виборчих дільниць у Донецьку не відкриється. Про це під час відеомосту між Львовом і Донецьком «Загрози президентським виборам у Львові та Донецьку. Як їх уникнути?» повідомив голова ДОГО ВГО «Комітет виборців України» Сергій Ткаченко, повідомили у Львівському прес-клубі.

«Усі ОВК Донецька та Макіївки були під атакою сепаратистів, деморалізовані, викрадена техніка. Станом на вчора лише 25% виборчих комісій отримали виборчі списки. Зараз ОВК намагаються організувати процес», - наголосив Сергій Ткаченко.

Головна загроза президентським виборам на Донеччині, за словами Сергія Ткаченка, - це питання безпеки. «Люди не відчувають себе у безпеці, тому члени ДВК виходять із виборчих комісій», - сказав голова ДОГО «КВУ».

З думкою Сергія Ткаченка погодився доцент кафедри політології історичного факультету ДонНУ, кандидат історичних наук Валентин Кокорський.

«Половина населення Донецької області готова взяти участь у виборах. Але фактор безпеки може бути суттєво стримуючим. Наприклад, батальйон «Донбас», який відновлював проукраїнський порядок, потрапив у засідку сепаратистів. Тому важко прогнозувати, що відбуватиметься у день виборів», - наголосив Валентин Кокорський.

«Центральна влада ухвалює рішення про охорону дільниць, але я жодного разу не спостерігав реалізацію цього рішення на місцях», - зауважив донецький експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: