Російських спостерігачів на виборах не буде, – експерти (відео)

 Про це під час відеомосту між Львовом і Донецьком «Загрози президентським виборам у Львові та Донецьку. Як їх уникнути?» заявили експерти двох міст.

«До дня голосування на Донеччині було багато міжнародних спостерігачів від ОБСЄ, ЕНЕМО, - сказав голова ДОГО ВГО «Комітет виборців України» Сергій Ткаченко. - Але в день виборів короткотермінових спостерігачів від цих структур не буде. Через небезпеку ці організації прийняли рішення не відряджати в регіон короткотермінових спостерігачів».

Хоча, за словами Сергія Ткаченка, він зустрів багато місій, які все ж таки приїхали в Донецьк, знехтували застережними рекомендаціями. «Це – наші земляки, які проживають за кордоном», - пояснив експерт.

Доцент кафедри політології історичного факультету ДонНУ, кандидат історичних наук Валентин Кокорський підтвердив, що також спілкувався з кількома представниками ОБСЄ, які працюватимуть у Донецьку в день виборів.

«Для ОБСЄ – це найбільша місія за всю історію існування, - наголосив під час відеомосту Назар Бойко, керівник моніторингово-аналітичної групи «Цифра». – Є представники менших організацій, але їхня «немасовість» компенсується рівнем підготовки, умінням проаналізувати, систематизувати, узагальнити ситуацію».

Зате жоден спостерігач з організації, яка асоціюється з країнами СНД, не зареєстрований, сказав львівський експерт.

Голова ЛОГО ВГО «Комітет виборців України» Роман Кошовий наголосив, що російських спостергіачів і спостерігачів від країн СНД цьогоріч на виборах на буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: