У Львові вшанували пам'ять Героя України Бориса Возницького (фото)

Сьогодні, 23 травня, у другу річницю трагічної загибелі Героя України Бориса Возницького численна громада прийшла на Поле почесних поховань на Личаківському цвинтарі у Львові для вшанування його пам’яті, повідомила прес-служба облради.

Після спільної молитви та панахиди депутати Львівської обласної ради Ярослав Кравченко, Андрій Корнат та Юрій Зірченко поклали квіти до могили Бориса Григоровича.

"Борис Григорович Возницький – Герой України, академік, лауреат Шевченківської премії. Він врятував десятки палаців і дерев’яних церков, тисячі мистецьких творів, а також був сильним мистецтвознавцем і науковцем. Якби не Борис Возницький, ми нині не мали б Палацу Потоцьких, Олеського, Підгорецького, Свірзького, Золочівського замків. Він врятував їх від руйнування і людської байдужості. Він вчив українців любити свою культуру і пишатися своєю культурною спадщиною, – згадуючи Бориса Возницького, зазначив депутат обласної ради, професор Ярослав Кравченко. – Таким його знали всі. Але, окрім того, він ще був педагогом і наставником молоді. Борис Возницький спонукав молодь, студенство до творчості і до роботи. Він міг позичити раритетну книгу для навчання і дослідження студентові".

У заходах з вшанування пам'яті Героя України Бориса Возницького взяв також участь перший заступник голови Львівської обласної адміністрації Юрій Підлісний.

возницький 23.05 01 возницький 23.05 02

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: