Львівщина готова до проведення ЗНО у 2014 році

Про це доповів сьогодні заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний під час Всеукраїнської селекторної наради, що відбулась під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича, повідомили у прес-службі ЛОДА.

За його словами, усі дотичні служби області запевнили у повній готовності до належного проведення оцінювання. Йдеться про охорону пунктів та учасників тестування, медичне забезпечення, протипожежні заходи,  доїзд учасників тестування та безпечність транспортування тестових завдань до пунктів тестування й назад тощо.

Зазначимо, Львівський регіональний центр оцінювання якості освіти обслуговує Волинську, Львівську та Рівненську області. У 2014 році зареєстровано 33 657  учасників, з яких у Львівській області – понад 17430 абітурієнтів.

Загалом цього року зовнішнє незалежне оцінювання виявили бажання складати 297 тис. абітурієнтів з 14 предметів. Його проведення заплановано впродовж двох сесій: основна сесія з 3 до 27 червня, у процесі якої майже 80% абітурієнтів повинні скласти ЗНО; і додаткова сесія.

Найбільша кількість абітурієнтів (290 тис.) 6 червня складатиме тест з української мови та літератури, 12 червня – 178 тис. із математики і 20 червня – 175 тис. з історії України.

У зв’язку із складною ситуацією на Сході та Півдні країни, а також через окупацію АР Крим, зовнішнє незалежне оцінювання у цих регіонах відбудеться за іншим графіком. Зокрема, абітурієнти Донецької та Луганської областей будуть складати іспити ЗНО під час додаткової сесії – з 1 до 15 липня.

Як повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, в АР Крим зовнішнє незалежне оцінювання проводитись не буде. Щоб взяти участь в ЗНО на материковій частині країни, абітурієнтам із АР Крим необхідно пройти перереєстрацію. Зазначимо, на сьогодні 600 кримчан виявили бажання взяти участь в ЗНО на материковій частині України.

«Прохання представників органів виконавчої влади Луганської та Донецької областей щодо проведення ЗНО під час додаткової сесії лише на тих територіях областей, де безпосередньо ведуться бойові дії, буде розглянуто повторно з урахуванням побажань місцевої громади та насамперед можливостей щодо безпечного проведення ЗНО та забезпечення конфіденційності тестування», – наголосив Олександр Сич.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: