Львів’ян закликають не купувати продукти у стихійних місцях

Львів’ян закликають не купувати продукти харчування невідомого походження, які реалізують з тротуарів на вулицях міста, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Державна санітарно-епідеміологічна служба постійно застерігає: незаконну торгівлю ніхто не контролює, якість і безпечність харчових продуктів на стихійних ринках не перевіряється. Разом з тим, не лякає мешканців нашого міста і бруд, що летить на продукти з вулиці, від машин.

Серед продуктів, які реалізуються з землі, найбільш небезпечним є молоко та молочні продукти. Вживання молочної продукції невідомого походження (відсутні дані про стан здоров’я корови та результати лабораторних досліджень продуктів) з землі, придбаної у особи, яка не пройшла медогляд - прямий шлях до інфекційних захворювань. Також не можна купувати молоко у пластикових пляшках, які є предметом одноразового використання і мають не завжди відоме походження – інколи пляшки збирають на сміттєзвалищах і не завжди ретельно миють.

А зараз, навесні, з’являється величезна кількість зелені, ранніх ягід та фруктів (редиска, петрушка, полуниці, черешні тощо).

«Але у ранніх овочах може бути більше шкоди, ніж вітамінів – це нітрати, вміст яких на стихійних ринках ніхто не визначає. Тому потрібно бути обережними при купівлі зелені та не вживати їх у надмірній кількості. Підвищений вміст нітратів, що споживаємо, може призвести до отруєння, появи злоякісних пухлин, зниження кров’яного тиску та низки інших захворювань. А що найбільш суттєво для мешканців нашого регіону, вони знижують засвоюваність йоду, що поступає у наш організм» – застерігає лікар з гігієни харчування Л. Бурдейна.

У відділі торгівлі ЛМР закликають мешканців міста не наражатись на небезпеку, пов’язану із вживанням продуктів невідомого походження, та не купувати продукти харчування в місцях стихійної торгівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: