На Львівщині вибори Президента стартували з молитви

Абсолютно всі виборчі дільниці на Львівщині відкрилися вчасно. Про це під час відеомоста –марафону «Україна вибирає Президента», який відбувається в рамках громадського мовлення (ГІТ) Львівського прес-клубу повідомила Соломія Саврук, аналітик ВГО ЛОГО «Комітет виборців України».

Утім, зазначила вона, були і певні особливості. Так, окремі територіальні виборчі округи (зокрема, у Стрию та Дрогобичі) розпочали роботу після молитви та благословення священників, спеціально запрошених з такої нагоди.  Безперечно, не обійшлося і без певних порушень, проте на виборчому процесі вони не позначилися. Скажімо, подекуди члени дільничних виборчих комісій прийшли на роботу… у нетверезому стані. Подекуди замість паспортів виборці надали пенсійні посвідчення. Довелося людям пояснювати, що цей документ не дає права отримати виборчий бюлетень.До казусних можна зарахувати й ситуацію у 120-му територіальному виборчому окрузі.

Там виявила бажання проголосувати громадянка США, українка за походженням. На дільницю вона прийшла з американським паспортом, тож довелося жінці пояснити, що вона не має права на своє волевиявлення в Україні. Що цікаво, прізвище американки було у списку виборців.До вагомих порушень можна зарахувати те, що в Самбірському та кількох інших районах на виборчі дільниці не прийшли представники кандидата у Президенти України Сергія Тигіпка.

До речі, аналогічні «прогули» вже зафіксовані й у інших областях країни. Як повідомила Соломія Саврук, станом на 12.00 явка виборців на Львівщині оцінюється на рівні приблизно у 24-25%. Це, можна сказати, рекордний показник. Такий високий показник регіон на попередніх виборах ще не показував.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: