Посол Франції пообіцяв передати Оланду закривавлений корабель (відео)

Посол Франції у Польщі пообіцяв передати закривавлений корабель Президенту Франції Франсуа Оланду.

Про це під час включення із Варшави повідомила громадський активіст Юлія Гоголь, інформує кореспондент Дивись. Інфо.

«Французи були в шоці від такої акції. Вони просто сиділи і ніяк не відреагували. Посол зазначив, що ми живемо у демократичній країні і можемо висловлювати свою думку вільно», - розповіла Юлія Гоголь.

Вона також додала, що поляки підтримали таку акцію і аплодували організаторам акції.

Нагадаємо, активісти засудили наміри Парижа будувати вертольотоносці Містраль для Росії, тому у Варшаві вручили послу Франції в Польщі П'єру Бюлe вимазаний червоною фарбою макет військового корабля з прапорцями Франції та Росії, передає в четвер, 22 травня, УНІАН.

Таким чином українці висловили свій протест проти намірів Парижа продовжити реалізацію контракту з будівництва для Росії двох універсальних кораблів-вертольотоносців Містраль.

Вручення "кривавого Містраля" відбулося під час презентації послом Франції у Варшаві в середу, 21 травня, авторської книги у сфері міжнародних відносин "Потужність у ХХІ столітті".

Активістка, яка передавала подарунок послу, висловила жаль щодо того, що для Франції більш важливими виявилися фінансові справи, ніж солідарність з Україною. Вона заявила, що українці зараз почуваються так, як би почувалися французи після захоплення англійцями Нормандії і підписання договору на поставку українських кораблів Англії.

Близько десяти українців, які взяли участь в акції, розгорнули на презентації книги дипломата українські прапори та плакати з осудом продажу французами кораблів росіянам.

15 травня українці на знак протесту проти того, що французи продовжують продавати військову техніку Росії, принесли до посольства Франції кров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: