У Львові відбудеться велодень

31 травня Львів долучиться до всеукраїнського велодня. Цьогорічний велодень у Львові проходитиме під гаслом «Я - за рівні права на дорозі, я - за рівні права всіх дітей». Це спільна благодійна акція Асоціації велосипедистів Львова та Навчально-реабілітаційного Центру «Джерело». З цією метою в рамках підготовки велодня у Львові та в день проведення будуть поширюватися косинки за благодійну пожертву від 25 грн., які можуть вносити учасники велопараду. Поширення косинок підтримують веломагазини Львова. Всі залучені кошти будуть спрямовані на підтримку щоденного довезення дітей та молоді з особливими потребами на освітньо-реабілітаційні програми Центру «Джерело».

Всеукраїнський велодень – це масштабна загальнонаціональна акція, яка об'єднує тисячі велосипедистів усієї України. Учасники акції, незалежно від віку та стилю катання, виступають за здоровий і активний спосіб життя, безпеку та взаємоповагу на дорогах і наголошують на необхідності створення цивілізованих умов для руху велосипедистів у відповідності до європейських стандартів.

Велодень – чудова нагода для велосипедистів зібратись, познайомитись між собою і провести гарно час в колі однодумців.

За сім років з моменту започаткування акції до неї приєдналось понад півсотні міст, зокрема всі обласні центри України, та десятки тисяч людей у менших містах. Велосипедисти хочуть привернути увагу влади та громадськості до потреби створення зручної, екологічної та безпечної транспортної інфраструктури в населених пунктах.

Організатор: Львівський велоклуб та Львівська міська рада. Акцію підтримують Асоціація Велосипедистів Львова, Клуб велосипедного туризму «Колесо вітрів», Велоклуб друзів природи «Рух», ГО Віз-Арт, антикафе CoMMuna, велолокації РАДЛЕР.

Програма Велодня:

10.00 - збір учасників біля Оперного театру, просп. Свободи

11.00 - старт Веломарафону за маршрутом: проспект Свободи - проспект Шевченка - вул. Саксаганського - площа Петрушевича - вул. Зелена - вул. Сихівська - проспект Червоної Калини - вул. Хуторівка - вул. Науков - вул. Кульпарківська - вул. Антоновича - вул. Митрополита Андрея - вул. Устияновича - вул. Соломії Крушельницької - вул. Січових Стрільців - проспект Свободи.

До участі у Веломарафоні запрошують всіх охочих. Веломарафон показовий, а не на швидкість. Перед стартом усі охочі отримають буклет з Правилами дорожнього руху для велосипедистів.

14.00 – Велопікнік у парку ім. Івана Франка

Беріть з собою килимки, їжу, напої, ігри та хороший настрій. Але обов’язково не забувайте за собою прибрати! Будуть організовані додаткові місця збору сміття.

14.00 – Велоквест від CoMMuna

22.00-23.00 - Кінофестиваль РОВЕР

19:00 - 22.00 - Afterparty в велолокації РАДЛЕР (вул. Дудаєва,16).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: