Гураль прокинувся: перевірить, чи рішення Садового про "3 гривні" законне

Прокуратурою Львова перевіряється правомірність дій ЛМР щодо підняття тарифів на пасажирські перевезення

Нагадаємо, 28 квітня виконавчим комітетом Львівської міської ради надано протокольне доручення про призначення перевізникам міських маршрутів загального користування аудиту обґрунтованості підвищення тарифів на послуги.

Водночас, на цьому ж засіданні виконкому прийнято рішення, яким фактично без виконання цього аудиту, вже встановлено нові тарифи на перевезення пасажирів у міському автотранспорті, що, відповідно, викликало резонанс серед громадськості.

З метою надання правової оцінки таким діям ЛМР та прийнятого рішення, прокуратурою міста Львова організовано перевірку.

Зокрема, 21 травня скеровано на адресу Держфінінспекції у Львівській області вимогу про проведення перевірки підприємств-перевізників та з’ясування обґрунтованості вихідних розрахункових даних, скерованих ними, що стали підставою для підняття ЛМР тарифів на перевезення.

Окремі вимоги щодо перевірок прокуратурою сьогодні, 23 травня, скеровано в органи ДАІ та Інспекцію з питань захисту прав споживачів у Львівській області.

Вказані уповноважені органи, відповідно до компетенції, повинні перевірити технічний стан транспортних засобів, дотримання перевізниками правил безпеки перевезення пасажирів та встановлених стандартів, норм і правил надання послуг з перевезення.

Відтак, після надходження відповідних матеріалів перевірки, прокуратурою вирішуватиметься питання про доцільність вжиття заходів реагування стосовно згаданого рішення виконкому, - повідомляють у прес-службі прокуратури міста Львова.

032

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: