Сех просить грошей у Яценюка

Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех звернулася до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка стосовно виділення коштів на ліквідацію наслідків стихійного лиха, яке сталося 14-16 травня 2014 року, зокрема щодо необхідності фінансування протипаводкових заходів. Як зазначає голова ЛОДА, внаслідок дощів та паводку в травні області завдано збитків орієнтовно на 50 мільйонів гривень, повідомили у прес-службі ЛОДА. 

Як зазначає Ірина Сех, впродовж трьох днів у басейні Дністра випало майже дві місячні норми опадів. Відбулося підтоплення сільськогосподарських угідь, автошляхів, будівель у прирічкових населених пунктах у Дрогобицькому, Старосамбірському, Самбірському, Стрийському районах Львівської області. У Дрогобицькому, Жидачівському, Миколаївському, Городоцькому, Самбірському та Старосамбірському районах пошкоджено захисні протипаводкові споруди (берегоукріплення, захисні дамби), які вже 30-40 років перебувають в експлуатації. Ці об’єкти потребують реконструкції та капітального ремонту.

Для попередження таких ситуацій та, зокрема для комплексного протипаводкового захисту у 2012 році було розроблено Загальнодержавну цільову програму розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року. Однак ця програма не фінансується. У 2014 році на виконання протипаводкових і природоохоронних заходів в Державному бюджеті загалом передбачено 87,9 млн. грн. – це  менше ніж 18% від потреби за програмою, причому з них 48,8 млн. грн. – це кредиторська заборгованість за виконані у 2013 році роботи. Потреба у коштах з урахуванням кредиторської заборгованості на цей рік становить 453,5 млн. гривень.

Лише 9,9 мільйона гривень буде спрямовано на здійснення протипаводкових заходів у Львівській області.

«Тому я звертаюся до прем’єр-міністра з проханням при внесенні змін до Держбюджету передбачити стовідсоткове фінансування Загальнодержавної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро, зокрема напряму «Комплексний протипаводковий захист в басейнах річок Дністер, Прут та Сірет». Не можна недооцінювати важливість протипаводкових заходів, бо наслідком можуть бути надзвичайні ситуації та матеріальні збитки», - зазначає голова облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: