У Львові виступить скрипалька Івахів

29 травня, зі США на Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Віртуози» приїде відома скрипалька родом зі Львова Соломія Івахів. Виконавиця  впевнено завойовує прихильність слухачів у концертних залах Європи, Азії та Північної Америки. Mузичні критики одностайно відзначають високу технічну майстерність Соломії Івахів в поєднанні з винятковою музикальністю виконання (Daily Freeman, New York, USA; Культура і життя, Київ, Україна ).

Її натхненна гра захоплює насиченим багатством кольорів, глибиною інтерпретації, елегантністю та художньою вишуканістю.

Соломія Івахів візьме участь в концерті разом з відомим львівським піаністом Мирославом Драганом та Академічним камерним оркестром «Віртуози Львова» під батутою польського диригента і композитора Чеслава Грабовського. Романтично-класична програма вечора спонукатиме слухачів поринути у емоційний і образний світ музики, забувши про буденні справи й турботи. Першою прозвучить Серенада для струнних видатного англійського композитора Едварда Елгара, у чиїй музиці поєднуються між собою елементи пізнього, «філософського» романтизму, уособлені в творчості німецького композитора Йоганнеса Брамса, із класичними рисами й обережними вкрапленнями модерністичного мислення. Серенада для струнних — ранній твір Елгара, і в ньому переважає класично-«оптимістичне» мислення і ще немає тієї драматичності, притаманної пізнішим творам англійського майстра.

Далі прозвучить Концерт № 5 для скрипки з оркестром класика з класиків — Вольфганга Амадея Моцарта. Цей твір втілює еталонні риси жанру класичного інструментального концерту, і водночас не позбавлений геніальної винахідливості, властивої Моцарту. Зокрема, у першій частині дещо неочікувано соліст вступає в темпі adagio посеред рухливої загалом частини на adagio aperto. Крім того, у третій частині концерт містить стилізацію турецької музики, через що цей концерт також називають «турецьким».

Кульмінацією вечора буде виконання Концерту для скрипки і фортепіано з оркестром Фелікса Мендельсона, у якому обоє солістів разом виступатимуть з оркестром. Зважаючи на високу композиторську майстерність, з якою написаний твір, вражає той факт, що Мендельсону було всього 14, коли він створив цей концерт. Партії обох інструментів взаємодіють одна з одною, взаємно себе доповнюють і разом з оркестром творять яскравий образ, сповнений як класичної стрункості, так і романтичної експресії й драматичності.

 

відділ реклами та маркетингу Львівської філармонії

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: