Електоральні сюрпризи виборів-2014

Позачергові президентські вибори окрім впевненої перемоги Петра Порошенка в усіх без винятку регіонах України подарували і декілька вельми несподіваних результатів

Підрахунок голосів, що майже завершився, показав, що «базовими» регіонами для багатьох кандидатів стали зовсім не ті області, де це передбачалося, пише Еспресо.

Юлія Тимошенко, що посіла на виборах друге місце, отримала найкращий результат не в Галичині, а на Чернігівщині, на малій батьківщині Арсенія Яценюка – Буковині та на Волині. Найгірший результат, традиційно, у Тимошенко - Донецька, Луганська і Харківська області.

Головний «сюрприз» цієї кампанії Олег Ляшко також найкращий результат отримав на Чернігівщині, що власне й не дивно, оскільки саме там його округ, від якого він і обрався нардепом. Наступні регіони Ляшка – Волинська і Рівненська області, що майже співпадає з результатами Тимошенко. Також варто відзначити несподівано високий результат Ляшка на Луганщині – 6,17%. Певно спрацювали показові арешти місцевих сепаратистів.

«Перший непрохідний» Анатолій Гриценко цього разу став «четвертим непрохідним», набравши майже 5,5 відсотків. Свій найкращий результат він отримав на батьківщині Кобзаря Черкащині, на Тернопільщині та у Києві. Найневдаліші для Гриценка області – Закарпаття, батьківщина Яценюка Буковина та Одещина.

Колишній глава штабу Януковича та екс-регіонал Сергій Тігіпко найкращій результат - трохи більше 20% - отримав не на Одещині, що передбачалося, а на терористичній Донеччині. Одесса ж принесла Тігіпку 18,5%, а другий терористичний регіон Луганщина – 15,74%. Найгірше за Тігіпка голосував «Бандерштадт» - Львівська, Івано-Франківська та Тернопільська області.

Єдиним регіоном, де офіційний кандидат від ПР Михайло Добкін, не отримав повного і ганебного фіаско, стала його рідна Харківщина, де колишній губернатор спромігся отримати аж 26%. На Луганщині і Донеччині його результат значно скромніший – 8% та 6% відповідно. Зрештою, це можна пояснити низькою явкою затероризованих мешканців Донбасу.

Вадим Рабинович, що прославився хоча б тим, що набрав більше голосів ніж Олег Тягнибок та Дмитро Ярош разом узяті, найкращій свій результат отримав не на Одещині, як очікувалося, а в Запорізькій області. Одещині ж – друга.

Головний комуніст країни Петро Симоненко, як завжди, нічим не здивував, окрім того, що вчасно заявив, що знімається з виборів. Попри те, що його прізвище все одно залишилося в бюлетенях, тепер лідер КПУ може сміливо списувати свій мікроскопічний результат в 1,5% на свій самовідвід. Хоча, цей результат Симоненка повністю корелюється з втратою симпатій виборців в останні 10 років. У 2010 році Симоненко набирав 3,5%, а у - 2004 5,5% - рівно -2% на кожні вибори.

Головний «бєндєравєц»  України, за версією Путіна-Кисельова, Дмитро Ярош отримав найбільшу підтримку аж ніяк не на батьківщині Степана Бандери, а в столиці України та на рідній Дніпропетровщині. Третім базовим регіоном для Яроша виявилася, як це не дивно Донеччина. Найменшу популярність Ярош має на батьківщині Порошенка – Вінничині, Луганщині та Чернігівщині. Певно всі голоси на Чернігівщині у Яроша поцупив інший «радикал» Ляшко.

Ще один нічний жах Кисельова, лідер «Свободи» Олег Тягнибок отримав найкращий результат не на рідній Львівщині, а в сусідній Волині. Далі традиційно йдуть Тернопільська та Івано-Франківська області. Найнижчий результат у Тягнибока в Запорізькій, Донецькій та Харківській областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: