Мариновича нагородять Медаллю Свободи

«Захід починає усвідомлювати значення того, що комуністичні злочини не були засуджені. На щастя, світ повертається до ідеї відповідальності за ці злочини», – так проректор УКУ Мирослав Маринович прокоментував звістку про своє нагородження Медаллю Свободи ім. Трумена – Рейгана, повідомила прес-служба УКУ.

Український правозахисник, проректор УКУ Мирослав Маринович та моральний лідер кримськотаратського народу Мустафа Джемілєв отримають відзнаку некомерційної освітньої та правозахисної Фундації з ушанування жертв комунізму (Victims of Communism Memorial Foundation). Медаль Свободи ім. Трумена – Рейгана (Truman-Reagan Medal of Freedom) вручається щорічно тим особам і установам, які все життя демонстрували відданість свободі й демократії та опір комунізмові й усім іншим формам тиранії. Серед її лауреатів у попередні роки – Лех Валенса (2006), Папа Іван-Павло ІІ (2005), Вацлав Гавел (2003) та інші.

Як вказано на сайті організації, «попри те, що [Маринович] постраждав, будучи в'язнем сумління протягом десятиліття в часи Брежнєва, він невпинно працював, щоб зміцнити громадянське суспільство у своїй рідній країні. В останні місяці він також активно виступає на захист прав людини та суверенітету України. Маринович присвятив своє життя спочатку звільненню України від радянського гніту, а потім створенню інститутів свободи в Україні».

Сам Мирослав Маринович зазначив, що отримання цієї відзнаки разом з Мустафою Джемілєвим чітко наклалося на події в Криму і відродження агресивності Росії, яка не розкаялась у своїх гріхах.

Нагородження відбудеться 11 червня 2014 року на території Меморіалу жертв комунізму на Капітолійському пагорбі у Вашингтоні (США).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: