На «Арені Львів» визначився переможець всеукраїнського фіналу серед юних футболістів (фото)

На «Арені-Львів» 28 травня ц.р. завершилися фінальні змагання найбільшого футбольного чемпіонату для дітей віком 10-12 років «Кубок Націй Данон». Право представляти Україну у світовому фіналі в Бразилії виборювало 8 кращих шкільних колективів України, серед яких команди:

-·ЗОШ №73 м. Львів

-·ЗОШ №4 м. Нова Каховка

-·ЗОШ №1 м. Кременчук

-·ЗОШ №20 м. Вінниця

-·ЗОШ с. Брошнів (Рожнятівський р-н, Івано-Франківська обл)

-·Теофіпольський НВК Хмельницької області

-·ЗОШ №141 м. Дніпропетровськ

-·ЗОШ №29 м. Суми.

Господарі змагань  - школярі Львівської СЗШ № 73  у матчі за третє місце перемогли однолітків з Брошнева, що на Івано-Франківщині, з рахунком 2:0.

А у  головному фіналі на одному з найкращих стадіонів України учні дніпропетровської спеціалізованої загальноосвітньої школи № 141 перемогли шкільну команду з міста Суми – 2:0.

Отже до Бразилії поїдуть юні футболісти з Дніпропетровська. Саме вони, захищаючи жовто-блакитні кольори, вже 16 листопада ц.р. зустрінуться з однолітками з понад 30 країн світу

Кубок переможцям вручив уславлений у минулому футболіст, заслужений майстер спорту Андрій Біба, який сьогодні очолює Всеукраїнський клуб «Шкіряний м'яч».

На фінальній грі також були присутні Олександр Каденко й Тарас Клим - перший віце-президент та віце-президент Асоціації аматорського футболу України, начальник управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, перший заступник голови відділення НОК України у Львівській  області Юрій Майборода, численні журналісти та інші почесні гості.

Голова Львівської обласної федерації футболу Ярослав Грисьо від імені керівництва Федерації футболу України та Асоціації аматорського футболу України висловив пропозицію в наступному сезоні провести на «Арені Львів» великий національний фінал «Кубку Націй Данон» за участю усіх шкільних  команд України - переможців обласних змагань, повідомила Дивись. Інфо заступник начальника управління молоді і спорту ЛОДА Оксана Вацеба.

Довідково.

Кубок Націй Данон - найбільший дитячий чемпіонат світу з футболу, у якому беруть участь діти 10-12 років з 45 країн світу. Переможці національних ігор в кожній з країн щорічно представляють свою країну на фіналі Кубка, який відбувається на відомих стадіонах світу: 2010 рік - Орландо, ПАР; 2011 - Сантьяго Бернабеу, Мадрид, Іспанія; 2012 - Національний стадіон Варшави, Польща; 2013 - Стадіон Уемблі, Англія.

Цього року турнір пройде у бразильському місті Сан-Паулу.

Найбільшим досягненням за 12-ть років участі юних українців в міжнародному турнірі «Кубок Націй Данон» стало третє місце серед 100 команд, яке виборола команда із Кременчука у 2000 році у Франції. Під час турніру в Південній Америці у 2010 році учні Львівської школи №73 посіли п’яте місце.

soccer_Cup_nation_Danone_in_Arena_Lviv (KRAWS) 3121 soccer_Cup_nation_Danone_in_Arena_Lviv (KRAWS) 3375 soccer_Cup_nation_Danone_in_Arena_Lviv (KRAWS) 3383 soccer_Cup_nation_Danone_in_Arena_Lviv (KRAWS) 3410 soccer_Cup_nation_Danone_in_Arena_Lviv (KRAWS) 3451 soccer_Cup_nation_Danone_in_Arena_Lviv (KRAWS) 3502 soccer_Cup_nation_Danone_in_Arena_Lviv (KRAWS) 3616 soccer_Cup_nation_Danone_in_Arena_Lviv (KRAWS) 3835 soccer_Cup_nation_Danone_in_Arena_Lviv (KRAWS) 3848 soccer_Cup_nation_Danone_in_Arena_Lviv (KRAWS) 4093

Фото Євгеній КРАВС

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: