Реформувати місцеве самоврядування повинні фахівці, а не політикани, - Юринець

Сьогодні, 28 травня,  під час круглого столу у Львівському Прес-клубі учасники обговорювали питання реформи місцевого самоврядування, зокрема, говорили про різноманітні практики, перешкоди та виклики, які є в діяльності самоорганізованих ініціатив населення у Львові та області. Активну участь в обговоренні цих питань взяла голова фракції УДАРу в Львівській обласній раді Оксана Юринець.

Зокрема, політик зазначила, що питання реформи місцевого самоврядування вже давно назріло і є вкрай необхідним. Але окрім реформування потрібно говорити про реальну передачу повноважень та фінансових інструментів місцевому самоврядуванню, без цього говорити про будь-які реформи – даремно. Питання реформування має бути фахово підготовлене і саме фахівці мають визначатися, які процедури і заходи повинні бути при цьому. Час голослівних заяв та політиканства минув, потрібно, засукавши рукави, професійно ставитись до проведення цих реформ.

«Ми повинні говорити про погодження плану дій зі сприяння якісної самоорганізації населення не тільки на Львівщині, але й загалом в державі. Це має бути фаховий діалог експертів та чітко прописана дорожня карта підтримки місцевих ініціатив, підтримки місцевого самоврядування»,- зазначила ударівка.

У «Львівській політехніці», де Оксана Юринець працює на посаді доцента кафедри менеджменту організацій інституту економіки і менеджменту вже є відповідні напрацювання в цьому керунку. Зокрема, при виші нещодавно створено Науково-аналітичний центр політичних досліджень «Вектор», який фахово підходить до питання реформування органів місцевого самоврядування, напрацьовує свої заходи та зможе проводити наукові дослідження у цій галузі, надавати відповідні консультаційні послуги.

На думку ударівки, подібні науково-аналітичні центри повинні діяти при провідних вишах країни і, враховуючи специфіку кожного регіону України, зважаючи на наукові дослідження та відповідну проблематику, реформа місцевого самоврядування, підтримка діяльності самоорганізованих ініціатив населення повинні набути реального змісту, а не бути лише голослівними заявами у передвиборних обіцянках певних політиків. Тиждень тому у «Львівській політехніці, - як повідомила Оксана Юринець, - вже відбулась регіональна наукова конференція, присвячена цій темі, її учасники, ухвалили відповідну резолюцію за якою, вже визначено першочергові заходи із врахуванням принципу децентралізації», - повідомила Оксана Юринець.

Політик від імені учасників зачитала резолюцію конференції під час круглого столу. Також, вона повідомила, що ця резолюція була надіслана до профільних комітетів Верховної Ради України, уряду, а також до академічних установ Південних і Східних регіонів України.

Прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: