У Львові нагородили переможців олімпіади з інформаційних технологій

Сьогодні в приміщенні великої сесійної зали Львівської міської ради відбулось нагородження переможців ІІІ етапу міської учнівської олімпіади з інформаційних технологій «Lviv CSIT» та відзначення випускників Львівського віртуального англомовного університету дистанційного навчання «Lviv Open University», повідомили у прес-службі ЛМР.

«Сьогодні особливий день, адже йому передувала важка праця, праця організаторів, вчителів, учнів, усіх, хто долучився до першої в Україні Міської он-лайн ІТ-Олімпіади, у якій взяло участь майже 1 тисяча учасників. 14 з них у фіналі і це значить, що вони пройшли тернистий і важкий шлях. Але коли люди займаються улюбленою справою, дорога не є така складна. Сьогоднішня ваша перемога - це маленький крок на шляху до успіху. Потрібно подякувати ще й вчителям за їхню відповідальність», - зазначив Олег Березюк, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

Відповідно до наказу управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради від 02.10.2013 р. № 379р «Про проведення міської учнівської олімпіади з інформаційних технологій «Lviv CSIT» у 2013/2014 навчальному році» 24 травня 2014 року о 10.00 год. відбувся ІІІ етап міської учнівської олімпіади з інформаційних технологій «Lviv CSIT» в приміщенні V навчального корпусу Національного університету «Львівська політехніка» (809 аудиторія,  вул. Степана Бандери, 28).

«Ви показали дуже високий рівень знань, які потрібно використовувати на благо міста. Сподіваюсь, ще це не останній наш спільний проект з міською радою та ІТ-компаніями, адже усім треба плідно працювати, щоб місто процвітало», - зазначила Наталя Шаховська, декан базової вищої освіти Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій НУ «Львівська політехніка».

За результати проведених підсумків журі визначило переможців у трьох номінаціях:

Номінація «City»

(За 1 місце 2-є переможців отримують по 5 тис. грн. від ІТ-кластеру. НВК «Школа-гімназія «Сихівська» отримує комп’ютерний клас 5+1. Усі номінанти отримають по 1 тис. грн. стипендії від міста)

1. Мойсеєв Роман Володимирович, Каськун Михайло Данилович, учні 11 класу НВК «Школа-гімназія «Сихівська»

2. Маковейчук Віталій Русланович, учень 10 класу ЛФМЛ, Кліщ Олег Володимирович, учень 11 класу ЛФМЛ, Луконський Роман Ігорович, учень 10 класу ЛФМЛ

3. Доскач Денис Ярославович, учень 8 класу ЛФМЛ

4. Зелик Тарас Іванович, учень 10 класу ЛФМЛ

5. Дубовик Сергій Ярославович, учень 10 класу ССЗШ № 52 -

6. Ховряк Ірина Тарасівна, учениця 8 класу СЗШ № 54.

Призери поза номінацією - Юськевич Андрій, Даніловський Юрій, СЗШ № 77.

«Сфера ІТ - одна з найліпших галузей, яка розвивається по всьому світу і наше місто цю галузь вважає  однією з основних для розвитку. Ми підтримуємо студентів і школярів стипендіями - це гроші витрачені на освіту і це означає хороший результат», - наголосив Степан Веселовський, виконавчий директор Львівського кластеру ІТ та бізнес-послуг.

Номінація «Eleks»

(Переможці отримують електронні книги від фірми Eleks)

1. Пелешко Святослав Іванович, учень 11 класу ЛАГ

2. Смолкін Олег Віталійович, учень 10 класу ССЗШ № 52

3. Зелик Тарас Іванович, учень 10 класу ЛФМЛ.

«Хочу привітати усіх учасників, адже треба відзначати не тільки переможців, тому що участь є надзвичайно важливою в таких благих починаннях, як ця ІТ-Олімпіада. Це дуже важливо, тому що галузь ІТ визначена однією з основних у розвитку нашого міста», - зазначила Леся Мандзевич, представник компанії Eleks University.

Номінація «SoftServe»

(Компанія SoftServе надає переможцям номінації хард-диски та сертифікати на онлайн курс від Microsoft)

1. Смолкін Олег Віталійович, учень 10 класу ССЗШ № 52

2. Пелешко Святослав Іванович, учень 11 класу ЛАГ

3. Маковейчук Віталій Русланович, учень 10 класу ЛФМЛ, Кліщ Олег Володимирович, учень 11 класу ЛФМЛ, Луконський Роман Ігорович, учень 10 класу ЛФМЛ.

«Наша компанія вітає вас з завершенням такої цікавої подорожі, як ІТ-Олімпіада, яка означає початок у вашій ІТ кар’єрі. Адже самі ІТ сфера є дуже добрим вибором зараз», - зазначила Галина Даців, директор корпоративного університету компанії SoftServe.

Нагадаємо, що міська учнівська Олімпіада з інформаційних технологій «Lviv CSIT» стартувала 19 жовтня 2013 року. Заявки на участь в Олімпіаді подали близько 1600 учнів львівських шкіл, 960 з яких взяли участь у І етапі змагань. До ІІ туру пройшло 85 учнів.

Окрім цього, під час нагородження переможців ІІІ етапу міської учнівської олімпіади з інформаційних технологій «Lviv CSIT», відбулось відзначення випускників Львівського віртуального англомовного університету дистанційного навчання «Lviv Open University».

«У жовтні минулого року почав свою роботу відкритий університет, який працює на базі університетів Америки та Європи. Дуже приємно, що на ці курси зареєструвались близько 350 учнів, та пройшли курси. Дехто отримав справжні сертифікати про закінчення навчання. Як видно з переліку – це звичайні школи. Тішить те, що в них є вчителі, які здатні навчити дітей проходити та закінчувати курси такої складності», - наголосив Олег Березюк.

Пам’ятні подарунки отримали такі випускники:

  • Хомик Марія СЗШ №70
  • Слободянюк Наталя СЗШ №68
  • Кудляк Олена СЗШ №84
  • Марко Мар‘ян СЗШ №84
  • Садівничий Павло НВК «Сихівська»
  • Шутка Іван-Ростислав НВК «Сихівська»
  • Беспалок Марта ЛУГГ ім. Олени Степанівни
  • Бублейко Іван-Олексій ЛУГГ ім. Олени Степанівни
  • Строгуш Юрій ЛУГГ ім. Олени Степанівни
  • Полеха Назар ЛЛМ
  • Стахів Софія ЛЛМ
  • Апріашвілі Станіслав СЗШ №24 ім. М. Конопницької
  • Довбуш Олеся ЛСШ №69
  • Козак Мар’яна ССЗШ №81 ім. П. Сагайдачного
  • Бєлкіна Віра Володимирівна вчитель англійської мови ЛЛМ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: