У Львові проведуть акцію проти куріння

29 травня об 11:00 годині на площі Ринок соціальні працівники та волонтери відділів соціальної роботи Личаківського та Шевченківського районів Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведуть акцію до Всесвітнього Дня боротьби з тютюнопалінням - «Швидше – до здорового способу життя!». Захід має на меті застерегти мешканців та гостей міста від згубної звички, пропагувати здоровий спосіб життя та активний відпочинок, повідомили у прес-службі ЛМР.

Акція відбуватиметься у формі квесту за участю команд, сформованих з волонтерів ЛМЦСССДМ. Виконання завдань передбачатиме залучення перехожих з метою зосередження уваги на проблемі куріння та популяризації здорового способу життя. Команди учасників на швидкість обмінюватимуть цукерки на цигарки. Всі отримані цигарки символічно «втоплять» у посудині з водою.

«В Україні склалася особливо небезпечна ситуація щодо активного поширення тютюнопаління у молодіжному середовищі. Не менш небезпечним є пасивне куріння, особливо для дітей та молоді. Саме воно спричиняє численні захворювання. Ми прагнемо, щоб наше місто «дихало» вільно, а львів’яни були здорові, саме тому невтомно заохочуватимемо до відмови від пагубної звички – тютюнопаління», - зазначила Наталія Клапатюк, начальник відділу соціальної роботи Личаківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Довідка

31 травня у всьому світі проводиться акція по боротьбі з курінням - день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму. Він був встановлений в 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - добитися, щоб в XXI столітті проблема куріння тютюну зникла. Існує вираз, що «крапля нікотину вбиває коня». Що ж до людей, то смертельна доза нікотину для людини - 50-100 міліграм. Кожна цигарка скорочує життя на кілька хвилин.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: