У Львові відбудеться вулична вистава за участю Андруховича

29 травня на Музейній площі відбудеться вулична вистава «Альберт, або Найвища форма страти», що поєднає літературний геній Юрія Андруховича, несамовитий контрабас Марка Токара, унікальний вокал Уляни Горбачевської та витончену графіку Анатолія Бєлова, яка завдяки відкритому під час роботи методу малювання «з іншого боку» допоможе слідкувати за динамічним сюжетом. Початок о 21:30.

Як відомо, виставу створено за мотивами однойменного оповідання Юрія Андруховича, події якого відбуваються у Львові 1641 року. Тож для Львова підготовано особливу версію вистави, інстальовану в міський простір — просто неба, у супроводі театру вогню. «Про таке я міг лише мріяти. Зіграти «Альберта» в його реальній топографії, посеред старого Львова! Я впевнений, що Місце під'єднається всіма своїми енергіями, явними та прихованими. Буде несподівано й незабутньо», — зазначає письменник Юрій Андрухович.

«Очікуємо від вистави синергії, енергії та катарсису. Намагаємося вдихнути більше життя у ще одну знакову для Львова локацію — площу Музейну, і цей проект стане ще одним важливим акцентом генію місця», — зауважує начальник управління культури Львівської міської ради Ірина Подоляк.

Сподіваємося, що місто стане повноцінним учасником твору та розкриє нові його грані. А за підтримки небайдужих львів’ян започаткована ідея продовжиться цілою серією вуличних мистецьких подій, створених спеціально для Львова. Вхід на виставу вільний. Однак придбавши квиток у партерну зону (в касах От-От), можна підтримати подальше втілення подібних мистецьких проектів. І всі, хто долучиться до благодійної справи, отримають у подарунок ексклюзивні листівки авторства Анатолія Бєлова з автографами усіх учасників проекту «Альберт, або Найвища форма страти».

«Альберт, або Найвища форма страти»

29 травня, 12:30

Львівська міська рада (пл. Ринок, 1)

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ

на прес-конференції будуть присутні

безпосередні учасники перформансу — письменник  Юрій Андрухович, співачка Уляна Горбачевська та контрабасист Марк Токар

директор агенції «АртПоле» Оля Михайлюк, режисер перфомансу

керівник управління культури Львівської міської ради Ірина Подоляк

Контактний телефон для акредитації на прес-конференцію:  096 519 7075 — Ярослав.

Організатор: агенція подій АртПоле.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: