Біля Слов’янська загинуло 12 осіб

Генерал-майор Серій Кульчицький був нам, бійцям Національної гвардії, як батько. Коли ми дізналися, що вертоліт із ним та тринадцятьма нашими бійцями підбили біля гори Карачун у Слов’янську, хлопці не могли стримати сліз», - розповідає «Погляду» координатор 1-го батальйону Нацгвардії Андрій Антонищак, який передуває під Слов’янськом.

«Це був справжній генерал. Не знаю, якою була б Національна гвардія, якби не він. Він працював із хлопцями ще з Нових Петрівцях. Ставився до бійців, як до своїх синів», - каже Антонищак.

Антонищак нагадав, що генерал-майор Сергій Кульчицький був начальником управління бойової та спеціальної підготовки Нацгвардії України. Загиблий генерал довший час працював у Львові - заступник начальника управління Західного територіального командування Внутрішніх військ МВС України.

«У нас, у Львові, його люблять і пам’ятають», - додав Антонищак.

Сьогодні, близько 12.30 поблизу міста Слов'янська Донецької області, в районі проведення АТО, під час розвантаження продуктів харчування на четвертий блокпост, терористи підбили вертоліт МІ-8 Національної гвардії. В результаті події загинули 12 людей - шість військовослужбовців Національної гвардії України, включаючи екіпаж вертольота, і шість - представників спецпідрозділу "Беркут". Один військовослужбовець Національної гвардії України залишився живий і перебуває у важкому стані", - йдеться в Міноборони.

Сергій Кульчицький народився в 1963 році. Як повідомляється на сайті Нацгвардії, в 1981 році він закінчив Уссурийское Суворовське військове училище, а в 1985 - Далекосхідне загальновійськове командне училище, після чого обіймав посади від командира взводу батальйону морської піхоти до заступника начальника управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України.

З 2010 року - заступник начальника управління Західного територіального командування Внутрішніх військ МВС України. У вересні 2012 року був призначений начальником управління бойової підготовки Головного управління Внутрішніх військ МВС України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: