У філармонії пройде концерт Клода Делангля

Саксофон — один з найпопулярніших духових інструментів нашого часу. Але придумали його не так давно, якщо порівняти з довгою еволюцією інших духових інструментів — у 1840 році. А цьогоріч виповнюється 200 років із дня народження його творця — бельгійського майстра Адольфа Сакса.

На концерті у Львівській філармонії, 1 червня, у рамках Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози», за участю одного з провідних саксофоністів світу, професора Паризької консерваторії Клода Делангля, а також Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» під батутою диригента Всеволода Полонського, слухачі матимуть змогу почути віртуозні твори для саксофона і симфонічного оркестру, а також непересічні зразки симфонічної класики.

Клод Делангль спеціалізується на виконанні як класичних, так і сучасних творів, і співпрацював із такими видатними композиторами, яка Лучано Беріо, П'єр Булез, Тору Такеміцу й Астор П'яццолла, а з 1986 р. він є запрошеним саксофоністом видатного Ensemble Intercontemporain. Клод Делангль виступав як соліст із найпрестижнішими оркестрами світу (BBC, оркестрами Radio France, Фінського радіо, Західнонімецького радіо, Берлінської філармонії та ін.). Він також співпрацює з такими диригентами, як Кент Наґано, Петер Етвьош, Дейвід Роберстон та інші. Його робота в музичній акустичній лабораторії Паризького університету розширила можливості закладу, та багато в чому змінила уявлення про саксофон. Клод Делангль є артистичним консультантом компанії-виробника саксофонів Henri Selmer Paris.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: