У Львові пройде семінар молодих науковців

На Львівщині неповнолітній викрав «ЗАЗ» свого діда і спричинив ДТП
Правоохоронці встановили, що незаконно заволодів автомобілем 16-річний онук власника «Запорожця», учень одного з львівських ПТУ, який приїхав погостювати до діда.

Довготривалий проект з вивчення маловідомих сторінок історії України, які її об’єднують, завершиться на Львівщині семінаром молодих науковців. Про це йшлось під час робочої наради 27 травня щодо реалізації проекту «Всеукраїнський конкурс наукових і науково-популярних робіт «Історія, яка нас об’єднує», яку провів заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Зазначимо, що проект «Історія, яка нас об’єднує» є одним із найважливіших освітніх та просвітницьких проектів у рамках реалізації у 2014 році Програми розвитку української мови, української культури, історичної свідомості громадян України на території Львівської області.

У нараді також взяли участь депутат Львівської облради Орест Шейка, як один з ініціаторів Проекту, директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Гамкало, заступник директора департаменту освіти і науки Роман Бабій.

Присутні обговорили загальні питання щодо реалізації проекту, зокрема щодо організації у Львові семінару «Історія, яка нас об’єднує». Орієнтовно цей семінар заплановано провести у жовтні 2014 року в одному зі львівських вищів. Його учасниками стануть молоді науковці, студенти, аспіранти вищих навчальних закладів України.

Під час наради також було узгоджено провести розширену зустріч із провідними істориками та фахівцями, за результатами якої напрацювати і визначити конкретні теми та постаті, які будуть висвітлені у цьогорічному проекті.

«В суспільно-політичній ситуації надзвичайно актуальним і важливим є проведення просвітницької та інформаційної кампанії щодо об’єктивних історичних фактів та висвітлення важливих сторінок української історії. Саме тому такі проекти є надзвичайно важливими», – наголосив Юрій Підлісний, завершуючи нараду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: