Львів’янам презентували фільм про Майдан (фото)

            У четвер, 29 травня 2014 р., в приміщенні Львівського Палацу Мистецтв відбулась прем`єра фільму ««… і словом душу прокричать…» листи з Майдану».

Сьогодні минає півроку від початку Революції гідності – з цієї нагоди команди Golden Gate Production Studio та Fresh Production презентували стрічку ««… і словом душу прокричать…» листи з Майдану». У фільмі використані документальні зйомки з київського Майдану Незалежності та поезію Тетяни Власової, Євгенії Більченко, Андрія Любки, Ольги Кашпор, Оксани Максимишин-Корабель, Анни Багряної, Лариси Петрів, Ольги Кирилкової, Богдани Стефури, Мирослава Вересюка, яку виконали Василь Ілащук, Леся Тельнюк, Галина Тельнюк та Назар Стригун.

Генеральний продюсер фільму Василь Іващук поділився під час презентації : «Ми вирішили поєднати такий документальний відеоряд з віршами, адже словом можна набагато більше вразити. Поезія, яка звучить у фільмі здебільшого написана непрофесійними поетами».

Серед операторів була Аліса Коваленко – молоду дівчину нещодавно звільнили з полону сепаратистів на сході України. «Її катували. Слава Богу, що вона вже на волі, хоч і перебуває у шоковому стані, - розповів Василь Іващук, - коли знімали кадри під кулями, ніхто не думав про страх».

На прем`єру стрічки завітали відомі львів`яни, серед яких були Роман Лубківський, Ігор Калинець та інші. На фільм ««… і словом душу прокричать…» листи з Майдану» львівська публіка відгукнулась схвальними відгуками.

Один з операторів Олесь Чернюк у програмі «Вечір у Львові» на ТРК «Львів» розповів, що дві людини, які фільмували події на вул. Грушевського отримали вогнепальні поранення.

«Для нас головне, щоб люди, в епоху перенасиченості інформаційного простору, не забували про те, що відбулось на Майдані – ані через 5, ані через 20 років, - зазначив виконавчий продюсер фільму Андрій Чернюк.

Додамо, що стрічку ««… і словом душу прокричать…» листи з Майдану» глядачі ТРК «Львів» зможуть побачити вже цієї суботи, 31 травня 2014 р., о 19.00 годині.

Прес-служба ТРК «Львів»

фільм1 фільм2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: