Львів відзначає всеукраїнський велодень

Сьогодні, 31 травня, Львів долучився до Всеукраїнського Велодня. Цьогорічний Велодень у Львові проходить під гаслом «Я - за рівні права на дорозі, я - за рівні права всіх дітей». Це спільна благодійна акція Асоціації велосипедистів Львова та Навчально-реабілітаційного Центру «Джерело». Перед та під час старту веломарафону поширювались косинки за благодійну пожертву від 25 грн., які могли вносити учасники велопараду. Поширення косинок підтримують і веломагазини Львова. Всі залучені кошти будуть спрямовані на підтримку щоденного довезення дітей та молоді з особливими потребами на освітньо-реабілітаційні програми Центру «Джерело». Міський голова Львова долучився до велопробігу.

«Важливо, щоб у Львові розвивалась велосипедна інфраструктура. Для цього треба працювати і робити промоцію. Тому я сам їду і всіх запрошую долучатись, попри погоду.

У нас є чіткий план. До 2022 року у Львові має бути 268 км велодоріжок. Цього року важко спрогнозувати, скільки ми збудуємо велошляхів, бо в країні надзвичайно складна ситуація. Але при ремонті усіх доріг, ми закладаємо велодоріжки. Ми будемо робити по вул Стуса, на пр Червоної Калини», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Всеукраїнський Велодень – це масштабна загальнонаціональна акція, яка об'єднує тисячі велосипедистів усієї України. Учасники акції, незалежно від віку та стилю катання, виступають за здоровий і активний спосіб життя, безпеку та взаємоповагу на дорогах і наголошують на необхідності створення цивілізованих умов для руху велосипедистів у відповідності до європейських стандартів.

Учасники веломарафону проїдуть за маршрутом: проспект Свободи - проспект Шевченка - вул. Саксаганського - площа Петрушевича - вул. Зелена - вул. Сихівська - проспект Червоної Калини - вул. Хуторівка - вул. Науков - вул. Кульпарківська - вул. Антоновича - вул. Митрополита Андрея - вул. Устияновича - вул. Соломії Крушельницької - вул. Січових Стрільців - проспект Свободи

Як повідомили організатори, через погодні умови попередньо анонсовані велопікнік, велоквест та кінофестиваль «Ровер» скасовані.

У Велолокації Радлер, що на вулиці Дудаєва, 16 з 19:00 до 22:00 години відбудеться Afterparty сьогоднішнього Велодня.

Довідка

Офіційний сайт акції: www.bikeday.org.ua. Сайт Велодня у Львові: http://mobility.lviv.ua, www.velomax.lviv.ua

За сім років з моменту започаткування акції до неї приєдналось понад півсотні міст, зокрема всі обласні центри України, та десятки тисяч людей у менших містах. Велосипедисти хочуть привернути увагу влади та громадськості до потреби створення зручної, екологічної та безпечної транспортної інфраструктури в населених пунктах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: