У Львові попрощались із генералом Кульчицьким, який загинув під Слов’янськом

Генерал-майора, начальника управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України Сергія Кульчицького поховали у Львові на Личаківському цвинтарі на полі почесних поховань, поруч із чотирма загиблими майданівцями.

В останню путь провели Сергія Кульчицького його рідні і друзі, бійці Національної гвардії, правоохоронці.

«Відчуваю біль від втрати людей. У нашій Нацгвардії 29 травня загинули 8 чоловік. Це герої. Генерал Кульчицький відповідав за підготовку особового складу, вчив людей і з ними воював, із ним загинули солдати. Він вчив не у кабінетах, а на полі бою. Ми готові до захисту держави. За два останні місяці, які пройшли, для війська зроблено більше, аніж за 23 роки, коли армію нищили», – наголосив командувач Нацгвардії Степан Полторак.

Генерал-майор Сергій Кульчицький народився у родині військових у 1963 році в Німеччині. Він працював у Львові у військовій частині, був заступником начальника управління Західного територіального командування внутрішніх військ. Генерал разом з іншими 11 військовими загинув 29 травня поблизу міста Слов’янська у Донецькій області, у районі, де проводиться антитерористична операція. З гелікоптера було вивантажено усі продукти і висадилась зміна на блокпост, але як тільки він піднявся у небо, то потрапив під обстріл.

Сергій Кульчицький навчав майданівців, які прийшли служити у перший гвардійський батальйон, бойовій підготовці. Символічно, що погований Сергій Кульчицький поруч із чотирма мешканцями Львова та області, які загинули на Майдані під час Революції Гідності.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: