Львівська облрада виділила 110 тис. грн на заходи з вшанування пам’ятних дат та місць за кордоном

         На засіданні постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради був затверджений розподіл коштів, виділених з обласного  бюджету  на заходи з вшанування пам’яті про визначних осіб, відзначення пам’ятних дат та місць за кордоном (на території Республіки Польща), повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Участь у засіданні комісії взяли керівники cуспільно-культурних товариств та громадських організацій депортованих  українців Львівщини.

Зокрема, з обласного бюджету будуть виділені кошти на: заходи, які відбудуться у с. Млини та с. Явірник-Руський, приурочені вшануванню пам’яті автора мелодії Державного Гімну України отця Михайла Вербицького; традиційні урочистості на Пикулицькому Українському Воєнному цвинтарі; вшанування пам’яті 366 жертв у с. Павлокома.

За сприяння Львівської обласної ради відбудеться вшанування пам’яті вояків і старшин Армії УНР, похованих на українському цвинтарі у м. Ланьцут, українських жертв у с.Пискоровичі та м.Лежайську, полеглих воїнів УПА в місцевості Монастир-Бучина біля с.Верхрата, безневинно загиблих українців в с.Гораєць та с. Люблинець.

Члени суспільно-культурних товариств візьмуть участь у відзначенні свята мучеників холмських та підляських у м.Холм, свята Турковицької Матері Божої в с.Турковичі, свята Холмської ікони Божої Матері в м. Холм тощо.

         У 2014 році на заходи з вшанування пам’ятних дат та місць за кордоном з обласного бюджету буде виділено 110 тис. грн.

        

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: